Skip to main content

FIFA: Καταγγελίες για ανάμειξη Ινφαντίνο στο σκάνδαλο Panama Papers

Αντιμέτωπος με αιτιάσεις για σκάνδαλο είναι ο νέος πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian» υπέγραψε ανάθεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων με εταιρίες σχετιζόμενες με την υπόθεση Panama Papers.

Συγκεκριμένα, στον Ινφαντίνο προσάπτεται πως όταν ήταν διευθυντής νομικών θεμάτων της UEFA διαπραγματεύτηκε συμβόλαια στο διάστημα 2003 – 2006 με την εταιρία Cross Trading, θυγατρική της Full Play.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο, η Cross Trading κατέβαλε 111.000 δολάρια στην UEFA για τα δικαιώματα μετάδοσης του Champions League στο Εκουαδόρ από το 2006 έως το 2009 και μετά τα πούλησε στην εταιρία Teleamazonas για 311.000 δολάρια.

Επίσης, ότι αγόρασε από την UEFA τα δικαιώματα μετάδοσης του Euro για 28.000 δολάρια και τα πώλησε ξανά στην ίδια εταιρεία έναντι 126.000 δολαρίων.

Mετά τη δημοσιοποίηση αυτών των πληροφοριών από τον «Guardian», με γραπτή δήλωση στην ιστοσελίδα της FIFA ο Ινφαντίνο αρνήθηκε ότι είχε την παραμικρή ενασχόληση με την Cross Trading.

Η δήλωση Ινφαντίνο:

«Είμαι απογοητευμένος και δεν θα δεχθώ η ακεραιότητά μου να αμφισβητηθεί από ορισμένους τομείς των ΜΜΕ, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι η UEFA έχει ήδη αποκαλύψει με λεπτομέρεια όλα τα γεγονότα σχετικά με τις συμβάσεις αυτές.

Από τη στιγμή που ενημερώθηκα για τις τελευταίες έρευνες των ΜΜΕ για το θέμα αυτό, εγώ ήρθα αμέσως σε επαφή με την UEFA, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Το έκανα αυτό γιατί πλέον δεν είμαι με την UEFA, και είναι αυτοί που κατέχουν αποκλειστικά όλες τις συμβολαιακές πληροφορίες σχετικά με αυτό το ερώτημα.

Εν τω μεταξύ, η UEFA ανακοίνωσε ότι διεξάγει μια ανασκόπηση των πολυάριθμων εμπορικών συμβάσεων και έχει απαντήσει εκτενώς σε όλες τις ερωτήσεις των ΜΜΕ που σχετίζονται με αυτές τις συγκεκριμένες συμβάσεις.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ποτέ προσωπικά δεν ασχολήθηκα με την Cross Trading , ούτε τους ιδιοκτήτες της καθώς η διαδικασία του διαγωνισμού διεξήχθη από την ομάδα Marketing για λογαριασμό της UEFA».