Skip to main content

Super League: Ετοιμάζεται για Ευρώπη η Ξάνθη

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχανε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, η Ξάνθη όμως όχι στο δεύτερο και κάπως έτσι το συγκρότημα της Θράκης έφτασε στο 3-0, έμεινε μόνη στην 5η θέση και έχει το προβάδισμα για έξοδο στο Europa League.

Στο πρώτο μισό οι Ηπειρώτες απείλησαν τρεις φορές. Στο 11΄ από σέντρα του Μανθάτη και κόντρες στην περιοχή ο Κόντε πλάσαρε με το δεξί, ο Ζίβκοβιτς βρήκε την μπάλα με το πόδι και ο Σβάρνας απέκρουσε με τον μηρό, πριν περάσει τη γραμμή.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μανθάτης πίεσε τον Σιλά και έκλεψε, έκανε το γύρισμα για τον Καρανίκα, αλλά εκείνος αν και μόνος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή πλάσαρε άουτ, ενώ στο 33΄ ήταν και πάλι ο πολύ δραστήριος Μανθάτης που βρήκε τον Λίλα, αλλά το εν κινήσει πλασέ του Αλβανού διεθνή πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Η Ξάνθη, πάντως, αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική και στο 50΄ άνοιξε το σκορ με αριστερό σουτ του Ντουρίτσκοβιτς εκτός περιοχής, ενώ έξι λεπτά αργότερα διπλασίασε με τον Γέντρισεκ, που θα είναι σίγουρα υποψήφιο για το γκολ της χρονιάς: ο Σλοβάκος επιθετικός είδε τον Βελλίδη έξω από τα δοκάρια και με ένα τεχνικό αριστερό σουτ από τα 30-35 μέτρα τον «κρέμασε».

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 3-0 στο 72΄, πάλι με τον Γέντρισεκ, που σκόραρε παίρνοντας το ριμπάουντ στην απόκρουση του Βελλίδη, σε εκτέλεση φάουλ του Τριάδη, ενώ στο 81΄ ο Λουσέρο «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη και ο Ντουρίτσκοβιτς στην επαναφορά δεν βρήκε στόχο.