Skip to main content

Euroleague: Διέλυσε τη Ρεάλ με 99-84 ο Ολυμπιακός και… βλέπει play offs

Με εμφατική εμφάνιση ο Ολυμπιακός συνέτριψε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 99-84 στο ΣΕΦ, κάλυψε τη διαφορά της ήττας του στη Μαδρίτη (-12) και παρέμεινε ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης στα play offs της Euroleague.

Ίσως την καλύτερή του εμφάνιση, τόσο σε διάρκεια, αλλά και σε άμυνα-επίθεση, έκανε ο Ολυμπιακός ανήμερα της 25ης Μαρτίου κι έστειλε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι είναι «πολύ σκληρός για να πεθάνει». Η ελληνική ομάδα πήρε με πανηγυρικό τρόπο την πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζεται για να προκριθεί στα play offs και την ερχόμενη εβδομάδα θα επιδιώξει να βρεθεί «αγκαλιά» με το «εισιτήριο», αρκεί να νικήσει στη Ρωσία την Κίμκι.

Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού απέδωσαν εξαιρετικό μπάσκετ, αλλά κορυφαίος ήταν ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 6/6 τρίποντα και 19 πόντους. Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Βασίλης Σπανούλης με 18 και 6 ασίστ, ενώ σε ένα ακόμη ματς ο Πρίντεζης ήταν εξαιρετικός με 17 πόντους. Από την Ρεάλ, ο Ρίβερς με 17 πόντους και άλλους τόσους ο Γιουλ ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

Παίζοντας μπάσκετ… σεμιναριακού επιπέδου κι έχοντας όλους τους παίκτες του προσηλωμένους στις οδηγίες του προπονητή για 40 λεπτά στο παρκέ, ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο παιχνίδι από την αρχή έως το τέλος. Δεν κινδύνεψε σε καμία στιγμή από τη Ρεάλ, που βρέθηκε να «κυνηγάει» από το ξεκίνημα τον αντίπαλό της και όταν η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει τα νεύρα και οι κακές επιλογές των παικτών της δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Λάσο να… επιστρέψει.

Πλέον, ο Ολυμπιακός έφτασε στις 6 νίκες σε 12 ματς, όσες και οι «μερένγκες», ωστόσο, από τη στιγμή που κάλυψε τη διαφορά της ήττας του στο πρώτο παιχνίδι στη Μαδρίτη, σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος έχει το πλεονέκτημα έναντι των πρωταθλητών Ευρώπης. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα πάει την άλλη εβδομάδα στη Ρωσία για να παίξει τη… μισή πρόκριση κόντρα στην Κίμκι.

Εάν τα καταφέρει, τότε στο φινάλε του Top 16 θα τα δώσει όλα για όλα εναντίον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, εάν χάσει θα βρεθεί μία ανάσα από τον αποκλεισμό της…