Skip to main content

Η Ομοσπονδία της Νορβηγίας ζητά από τη FIFA να καταργήσει το βραβείο Ειρήνης

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις για την απονομή στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η FIFA θα πρέπει να καταργήσει το βραβείο ειρήνης για να αποφύγει την εμπλοκή της στην πολιτική, δήλωσε η πρόεδρος της νορβηγικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (NFF), Λίσε Κλάβενες.

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με επικεφαλής της τον Τζάνι Ινφαντίνο δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις από πολλές πλευρές για την απονομή του πρώτου βραβείου ειρήνης στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τον περασμένο Δεκέμβριο, στη διάρκεια της κλήρωσης για τον καταρτισμό του προγράμματος του Μουντιάλ 2026.

‘Όπως ανέφερε το Δ.Σ. της NFF, υποστηρίζει τις εκκλήσεις για έρευνα σχετικά με την απονομή του βραβείου από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό FairSquare, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Ινφαντίνο και η FIFA ενδέχεται να έχουν παραβιάσει τις δικές τους ηθικές οδηγίες σχετικά με την πολιτική αμεροληψία κατά την απονομή του βραβείου.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.