Skip to main content

Στα «ψηλά» με Καραμάνο η Λαμία

Ανώτερη η Λαμία, νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας και διασφάλισε, εν πολλοίς, την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα, καθώς έφτασε στους 33 βαθμούς και έπιασε στην έκτη θέση τον Παναιτωλικό, επιστρέφοντας στις νίκες ύστερα από τρεις ισοπαλίες.

Η πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού, πάντως, ανήκε στους φιλοξενούμενους. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Μανθάτης μπήκε μέσα στην περιοχή και γύρισε στον Ντουρμισάι, που έκανε την προβολή, αλλά ο Αντέτζο έδιωξε σωτήρια.

Στο 6ο λεπτό σημειώθηκε το μοναδικό γκολ του αγώνα, όταν ο Μπλάζιτς βρήκε με κάθετη τον Επστάιν, ο Γερμανός γύρισε στον Καραμάνο κι εκείνος με κοντινό πλασέ νίκησε τον Μαλέρμπ για το 1-0.

Οι «κυανέρυθροι» έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία τους στο 41΄, όταν ο Ντουρμισάι κέρδισε πέναλτι από τον Καρυπίδη, στήθηκε ο ίδιος στα 11 βήματα αλλά το σουτ ήταν κακό, στο κέντρο της εστίας και ο Σαράνοφ απέκρουσε με τα πόδια κρατώντας άλλη μια νίκη για την ομάδα του, μετά από εκείνη με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο για το Κύπελλο, όταν είχε πει «όχι» στον Φορτούνη. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος προσπάθησε να ανατρέψει τα δεδομένα και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 63΄, όταν το γύρισμα του Ντουρμισάι μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δοκάρι του Σαράνοφ.

Έκτοτε η Λαμία κυριάρχησε και θα μπορούσε να διευρύνει το προβάδισμά της. Στο 76΄ ο Μπερτόλιο εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Μπανανά, πήρε την μπάλα κι έφυγε μόνος στην επίθεση, αλλά απέναντι στον Μαλέρμπ πλάσαρε στο δοκάρι, ενώ στο 81΄ κεφαλιά του Μπαράλες απέκρουσε ο Μαλέρμπ.