Skip to main content

Κινδυνεύει η Premier League να χάσει την πέμπτη ομάδα στο Champions League;

REUTERS/Tony O Brien

Το αγγλικό ποδόσφαιρο έμεινε με μόνο δύο εκπροσώπους από τους έξι που ξεκίνησαν στην εφετινή διοργάνωση

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η Premier League θα μπορούσε να υπερηφανεύεται για επτά ομάδες στο Champions League της επόμενης σεζόν, αν όλα τα κομμάτια βρεθούν στη σωστή θέση, αλλά τώρα υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί με μόνο τέσσερις.

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες στην κατάταξη της Premier League έχουν εγγυημένη θέση στη διοργάνωση του 2026-27, ενώ (όπως και πέρυσι) η Αγγλία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κερδίσει μια επιπλέον θέση.

Η πέμπτη θέση κερδίζεται επειδή θα είναι ένα από τα δύο έθνη με τα καλύτερα αποτελέσματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων ετησίως.

Ωστόσο, οι αποκλεισμοί στους «16» της Τσέλσι, της Μάντσεστερ Σίτι, της Νιούκαστλ και της Τότεναμ σημαίνει ότι η Γερμανία, η Πορτογαλία και η Ισπανία μπορούν να φτάσουν τους Άγγλους στην κατάταξη των συντελεστών.

Η Άρσεναλ έχει προκριθεί στα προημιτελικά, όπως και η Λίβερπουλ, με την Αγγλία να απομένει πια με μόνο δύο ομάδες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου.

Η Ισπανία είναι πιο πιθανό να πιάσει την κατάταξη των συντελεστών της Αγγλίας, με τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης να έχουν προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League.

Η Αγγλία εξακολουθεί να είναι πιθανό να τερματίσει ως μία από τις δύο χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις, μαζί με την Ισπανία, αλλά η Γερμανία και η Πορτογαλία μπορούν τώρα να την πλησιάσουν, ειδικά αν μία από τις ομάδες τους κερδίσει το Champions League (Μπάγερν Μονάχου, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας) ή το Europa League (Στουτγάρδη, Φράιμπουργκ, Μπράγκα, Πόρτο).

Είναι ακόμα πιθανό η Premier League να έχει μια πεντάδα θέσεων στο Champions League μέχρι το τέλος της σεζόν. Οι θέσεις έξι και επτά, ωστόσο, απαιτούν υλοποίηση αρκετών σεναρίων για να γίνουν πραγματικότητα.

Η Premier League θα κερδίσει μια επιπλέον θέση αν ένα αγγλικό κλαμπ, εκτός των πέντε πρώτων στην τελική βαθμολογία (Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή), κατακτήσει το τρόπαιο της φετινής σεζόν.

Ο νικητής του Champions League θα εξασφαλίσει μια θέση στην επόμενη περίοδο, αλλά αν αυτή η ομάδα έχει ήδη προκριθεί για την επόμενη διοργάνωση μέσω θέσης στο πρωτάθλημα, η χώρα αυτή δεν θα λάβει επιπλέον θέση.

Επιπλέον, ο νικητής του Europa League (Άστον Βίλα και Νότιγχαμ οι μετέχουσες ομάδες) κερδίζει επίσης μια θέση στο Champions League, κάτι που, υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα παραπάνω θα υλοποιηθούν, θα φέρει τον αριθμό των ομάδων της Premier League στη μαγική επτάδα.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.