Skip to main content

Πόλο: Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η μυθική Εθνική Γυναικών

Η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει το το χρυσό μετάλλιο την Τετάρτη 23 Ιουλίου απέναντι στο νικητή του δεύτερου ημιτελικού, Ισπανία-Ουγγαρία

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Μετά τη δραματική νίκη επί της Αυστραλίας στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Χάρης Παυλίδης είχε δηλώσει «άλλες δυο νίκες για το χρυσό».

Η πρώτη επιτεύχθηκε, κι έστειλε την Εθνική Γυναικών της υδατοσφαίρισης στον τελικό της διοργάνωσης, στη Σιγκαπούρη: οι απίθανες Ελληνίδες «βούλιαξαν» την υπερδύναμη ΗΠΑ με 14-10 και μετά από 14 χρόνια θα διεκδικήσουν πάλι το χρυσό μετάλλιο, την Τετάρτη 23 Ιουλίου απέναντι στο νικητή του δεύτερου ημιτελικού, Ισπανία-Ουγγαρία.

Η νίκη της Εθνικής εδραιώθηκε στην τελευταία περίοδο, όταν ύστερα από ένα αμφίρροπο κατά τ΄ άλλα παιχνίδι οι Ελληνίδες έτρεξαν επιμέρους σκορ 6-2 για να ρίξουν στο καναβάτσο τις ΗΠΑ των οκτώ παγκόσμιων τίτλων με πέντε στις τελευταίες έξι διοργανώσεις και συνολικά 11 μετάλλια στη διοργάνωση.

Η νίκη επί του συγκεκριμένου αντίπαλου ήταν μόλις η δεύτερη ύστερα από 27 χρόνια κι εκτός της πρόκρισης στον τελικό, σημαίνει επίσης την εξασφάλιση μιας θέσης στο βάθρο.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε από κοινή αφετηρία, με τους αντίπαλους ισόπαλους 8-8. Η Σάντα έδωσε το προβάδισμα με 9-8 κι η ίδια έγραψε το 10-8 με παίκτρια παραπάνω, για να μειώσει η Λάινμπακ.

Η Ξενάκη με φανταστικό γκολ (γυριστό σουτ από τα 2μ.) «σκότωσε» τις ΗΠΑ, η Βάσω Πλευρίτου έδωσε αέρα τριών τερμάτων (12-9) και με άλλα δύο γκολ της ίδιας έγινε το 14-9 και… game over για τις Αμερικανίδες…

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.