Skip to main content

Κυπελλούχος Ελλάδας στο χάντμπολ ο Ολυμπιακός

Σε «προπόνηση» του Ολυμπιακού εξελίχθηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ανδρών, με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Η πειραϊκή ομάδα επιβλήθηκε της Ένωσης με 23-13 (ημίχρονο 12-8) στην Πάτρα και κατάκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά το τρόπαιο, διατηρώντας το απόλυτο στους τίτλους από το καλοκαίρι του 2017, όταν εισήθλε στο χώρο του χάντμπολ.

Ο Ολυμπιακός επέβαλε πλήρως το ρυθμό του, κράτησε χαμηλά στο σκορ την Ένωση και εξασφάλισε μία διαφορά ασφαλείας, την οποία αύξησε στο φινάλε.

Η «ερυθρόλευκη» άμυνα ήταν εξαιρετική, ο Κώστας Τσιλιμπάρης σε ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι ήταν καταλυτικός (11 αποκρούσεις), ενώ στην επίθεση ανέλαβε δράση ο Δημήτρης Τζηράς, ο οποίος πέτυχε δέκα τέρματα και αναδείχθηκε MVP του αγώνα.

Μετά το πρώτο 10λεπτο, η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα πήρε το «πάνω χέρι» και σταδιακά «έχτισε» μία διαφορά, κλείνοντας το ημίχρονο στο +4 (12-8), ενώ στο 44΄ το σκορ ήταν 17-11.

Τότε η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι, καθώς ο αντίπαλός της χρεώθηκε με συνεχείς δίλεπτες αποβολές, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 18-13 στο 50΄, κι αυτό ήταν το κύκνειο άσμας της, καθώς δέχθηκε πέντε αναπάντητα γκολ.