Skip to main content

EURO 2024: Πέντε αγώνες υψηλού κινδύνου στους ομίλους

Υπάρχει ένας φάκελος που κυκλοφορεί μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη και προσδιορίζει πέντε ματς στους ομίλους με πολύ υψηλό κίνδυνο

Συναγερμός για τους χούλιγκαν. Στο EURO 2024, η προσοχή για την άφιξη των πιο βίαιων οπαδών, ειδικά αυτών από την Ανατολική Ευρώπη, είναι πολύ υψηλή.

Το γράφει η ιταλική Corriere della Sera στη σημερινή έκδοση, υπενθυμίζοντας ότι μπλουζάκια με τις λέξεις «Euro 2024, Φεστιβάλ Βίας» πωλούνται ήδη στο διαδίκτυο, δείχνοντας ότι οι βίαιοι ετοιμάζονται να αναλάβουν δράση.

Υπάρχει ένας φάκελος που κυκλοφορεί μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη και προσδιορίζει πέντε παιχνίδια με πολύ υψηλό κίνδυνο επεισοδίων, μόνο στη φάση των ομίλων.

Το πρώτο θα παιχτεί απόψε στο Γκελζενκίρχεν μεταξύ Σερβίας και Αγγλίας, όπου αναμένεται η άφιξη 40 χιλιάδων Άγγλων φιλάθλων. Πολύ λιγότεροι θα είναι οι Σέρβοι, έστω κι αν οι αριθμοί μετρούν ελάχιστα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αυτό, επειδή τα κύρια προβλήματα δημιουργούνται από αυτούς που μένουν έξω από το γήπεδο, χωρίς εισιτήριο. «Ο έλεγχος τους στην πόλη είναι πολύ πιο δύσκολος, συχνά αδύνατος», παραδέχεται ένας αξιωματικός που βρίσκεται σε υπηρεσία έξω από το Westfalenstadion του Ντόρτμουντ.

Ως συνήθως, διακυβεύονται πολλά περισσότερα από το ποδόσφαιρο, καθώς το υποκείμενο ζήτημα είναι κυρίως πολιτικό.

Η αναφορά αφορά τις εντάσεις για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δεδομένου ότι το πιο βίαιο μέρος της σερβικής υποστήριξης ευθυγραμμίζεται με τις θέσεις του Πούτιν.

Επιπλέον, σηματοδοτεί την 25η επέτειο από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στο Βελιγράδι, στον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο διαδραμάτισε βασικό ρόλο.

Οι μυστικές υπηρεσίες του Βερολίνου ανέφεραν την άφιξη 500 Σέρβων έτοιμων για μάχη και για το λόγο αυτό η γερμανική κυβέρνηση έθεσε σε υπηρεσία άλλος 1.300 πράκτορες, πέραν των ήδη υπαρχόντων.

Οι πιο βίαιοι είναι οι «Γκρομπάρι» της Παρτιζάν Βελιγραδίου και οι «Ντέλιε» του Ερυθρού Αστέρα.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο που μπορεί να φανταστεί κανείς», διαβεβαίωσε ωστόσο η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέιζερ. Οι άλλοι τέσσερις αγώνες του φακέλου είναι:

  • Πολωνία-Ολλανδία, που θα διεξαχθεί σήμερα στο Αμβούργο
  • Τουρκία-Γεωργία στις 18 Ιουνίου, στο Ντόρτμουντ
  • Γερμανία-Ουγγαρία στις 19 Ιουνίου, στη Στουτγάρδη
  • Κροατία-Αλβανία επίσης στις 19 Ιουνίου, στο Αμβούργο

naftemporiki.gr