Skip to main content

Η Ρεάλ Μ. απορρίπτει την πρόσκληση για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

REUTERS/Ana Beltran

Το ανακοίνωσε ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Κάρλο Αντσελότι, αφήνοντας αιχμές για τα ποσά που θα διανεμηθούν από τη FIFA

Ο Κάρλο Αντσελότι δήλωσε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα «αρνηθεί την πρόσκληση» συμμετάσχει στο ανανεωμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA το 2025, επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα γύρω από τη διοργάνωση.

Το πρώτο διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ανδρών με 32 κορυφαίους συλλόγους πρόκειται να φιλοξενηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και απέχει λιγότερο από ένα χρόνο.

Από τις 32 θέσεις για τις ομάδες που διαγωνίζονται, οι 29 έχουν γεμίσει με συλλόγους από διάφορες συνομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένων των UEFA, CONMEBOL, CAF, AFC, OFC και CONCACAF.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Giornale τη Δευτέρα (10/6), ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης αποκάλυψε ότι η ομάδα του δεν σχεδιάζει να συμμετάσχει.

«Ένας αγώνας της Ρεάλ Μαδρίτης αξίζει 20 εκατομμύρια ευρώ και η FIFA θέλει να μας δώσει αυτό το ποσό για ολόκληρη τη διοργάνωση. Αρνητικό. Όπως κι εμείς, έτσι κι άλλοι σύλλογοι θα αρνηθούν την πρόσκληση», υπογράμμισε ο «Καρλέτο».

Το ανανεωμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA είναι η εμβληματική πρωτοβουλία του κυβερνώντος οργάνου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, με στόχο να επαναλάβει την επιτυχία διακεκριμένων διασυλλογικών διοργανώσεων όπως το UEFA Champions League και το Copa Libertadores.

Η FIFA δεν έχει ανακοινώσει συνεργάτη για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης, πόλεις υποδοχής ή χώρους διεξαγωγής του τουρνουά, γνωστό ως Mundial de Clubes FIFA 25. Επιπλέον, οι συμφωνίες χορηγίας και η αποζημίωση για τους συλλόγους που θα συμμετάσχουν βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Η Apple είναι ο κύριος διεκδικητής για τα παγκόσμια δικαιώματα μετάδοσης, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί επίσημη συμφωνία.

Η FIFA είχε στοχεύσει έως και 10 χορηγούς για το τουρνουά, με στόχους άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων ανά χορηγό, και αγωνίζεται να προσελκύσει αυτούς τους αριθμούς. Οι απουσίες της Μπαρτσελόνα, της Μίλαν και των μεγάλων ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ έχουν καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη την πώληση της διοργάνωσης.

Οι αγώνες αναμένεται να διεξαχθούν κυρίως στην ανατολική ακτή προς όφελος του τηλεοπτικού κοινού στην Ευρώπη, με το MetLife Stadium της Νέας Υόρκης/Νιου Τζέρσεϊ και το Hard Rock Stadium του Μαϊάμι να αναμένεται να είναι οι χώροι φιλοξενίας.

Το τουρνουά θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, με τη διοργάνωση των ΗΠΑ να έχει προγραμματιστεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου 2025.

naftemporiki.gr