Skip to main content

Δέλλας: Μοιρασμένες οι πιθανότητες ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα

Ο προπονητής του ΟΦΗ μίλησε στην Ιταλία για τον τελικό του Conference League

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τετάρτη τη Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League και ο Τραϊανός Δέλλας, που έχει αγωνιστεί στην Ιταλία, κλήθηκε να μιλήσει για αυτό το παιχνίδι στο «Radio FirenzeViola».

Ο προπονητής του ΟΦΗ είπε για:

Τον αγώνα: «Είναι τελικός Conference και δεν θα είναι εύκολο για κανέναν από τους δύο, αλλά η Φιορεντίνα έπαιξε ήδη σε έναν τελικό πέρυσι και παίζει σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη διεθνή εμπειρία, έχοντας παίξει πολλά χρόνια στο Champions League, και θυμάμαι ιδιαίτερα τον αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου έκανε ανατροπή. Το ματς θα είναι έντονο και οι δύο ομάδες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Νομίζω ότι θα είναι ένας ισορροπημένος αγώνας με πιθανότητες 50% για την κάθε ομάδα».

Τον κίνδυνο συγκρούσεων μεταξύ οπαδών: «Το γήπεδο είναι ουδέτερο και οι οπαδοί θα είναι εξίσου μοιρασμένοι. Είναι ένας τελικός, οπότε κανένας από τους παίκτες δεν θα πιστεύει ότι είναι εντός ή εκτός έδρας. Είναι συνηθισμένοι σε κάθε είδους πίεση. Το μόνο που ελπίζω είναι να μην υπάρξουν συγκρούσεις εκτός γηπέδου Είναι ασυνήθιστο για τον Ολυμπιακό να παίζει στο γήπεδο των αντιπάλων του, οπότε τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ αυστηρά για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα».

Το σκηνικό του τελικού: «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα προετοιμάσουν οι προπονητές τον τελικό. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πιέζει πολύ καλά και νομίζω ότι αυτός ήταν ο καθοριστικός παράγοντας απέναντι στην Άστον Βίλα. Θα δούμε πώς θα προσεγγίσουν αυτόν τον αγώνα στο γήπεδο. Ίσως και οι δύο ομάδες να είναι πιο προσεκτικές στην αρχή για να μη δώσουν χώρο στον αντίπαλο και μετά να επιτεθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Τους πιο σημαντικούς παίκτες: «Το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού είναι οι παίκτες από τη μεσαία γραμμή και οι επιθετικοί έχουν εμπειρία, αλλά στους τελικούς υπάρχουν πολλές μεταβλητές».

Τη σεζόν του Γιόβετιτς: «Τόσο η σεζόν του Γιόβετιτς, όσο και του Ολυμπιακού ήταν με σκαμπανεβάσματα, αλλά η πραγματική καμπή που τους έκανε εξαιρετικούς συνέπεσε με την άφιξη του Μεντιλίμπαρ, που άλλαξε όλη τη δομή, και ο Γιόβετιτς είναι ένας από αυτούς που είχαν σημαντικό αντίκτυπο αυτή η αλλαγή».

Το μέλλον του την Ιταλία: «Όσο για εμένα, είμαι προπονητής για περίπου 10 χρόνια. Στην Ιταλία είχα την ευκαιρία να προπονήσω μια ομάδα της Serie C, θα ήθελα να έρθω αλλά θα δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον. Αυτή τη στιγμή προπονώ μια πολύ οργανωμένη ομάδα εδώ στην Ελλάδα, τον ΟΦΗ, που έχει μεγάλη ιστορία και προσπαθούμε να τη φέρουμε σε υψηλά επίπεδα. Πιστεύω πολύ στη δουλειά μου και, έχοντας πάνω από 150 αγώνες στη Serie A πίσω μου, πιστεύω ότι έχω την κατάλληλη εμπειρία και θα ήθελα να έρθω στην Ιταλία, δεν φοβάμαι τις νέες εμπειρίες».