Skip to main content

Μπαρτζώκας: Έχουμε μαχητές τους οποίους εμπιστευόμαστε απόλυτα

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ευχήθηκε η τρίτη φορά του στο Βερολίνο να είναι και η τυχερή

O Γιώργος Μπαρτζώκας βρίσκεται για τρίτη φορά σε Φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο και ελπίζει να είναι και η καλύτερη.

Το 2009, ως οπαδός του Ολυμπιακού κατά δήλωσή του, παρακολούθησε τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν από τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό.

Το 2016 οδήγησε την Λοκομοτίβ Κουμπάν στην τελική φάση, για να ηττηθεί στον  ημιτελικό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να καταλάβει την τρίτη θέση.

Φέτος, οδήγησε τον Ολυμπιακό στο τρίτο συνεχές Φάιναλ-4 κι ελπίζει να σταθεί πιο τυχερός από τα προηγούμενα δύο, όταν το 2022 έχασε στον ημιτελικό από την Εφές με σουτ του Μίσιτς στην εκπνοή και πέρυσι από το καλάθι του Γιουλ, επίσης στο τελευταίο σουτ του τελικού.

«Έχουμε τρομερό κίνητρο που βρισκόμαστε εδώ. Δεν χρειάζεται έξτρα κίνητρο για ό,τι έγινε πέρσι, αυτό μας φτάνει. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, όπως πάντα. Στην ομάδα έχουμε μαχητές, τους οποίους εμπιστευόμαστε απόλυτα», σχολίασε στην αρχική τοποθέτησή του.

«Χάσαμε σπουδαίους παίκτες το καλοκαίρι, αλλά ο σύλλογος είναι πάλι εδώ. Δημιουργήσαμε μια ομάδα ανθρώπων που πάλεψε σκληρά και αντιλαμβάνεται πού βρίσκεται, πόσο ταπεινοί πρέπει να είναι. Αν μπορώ να πω ότι έχουμε ένα μυστικό είναι πως έχουμε παίκτες που δεν είναι εγωιστές, που παίζουν για τον διπλανό τους και νοιάζονται».

Για το ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση αν κι έχασε Βεζένκοφ και Σλούκα, ο Μπαρτζώκας απάντησε: «Χάσαμε παίκτες αλλά είμαστε εδώ. Έχουμε ένα γκρουπ ανθρώπων, όχι μόνο μέσα στην ομάδα, αλλά και γύρω από αυτήν, που μπορούν να μεταφέρουν την νοοτροπία του συλλόγου και το πώς πρέπει να παραμένουμε ταπεινοί και με κίνητρο. Έχουμε παίκτες ανιδιοτελείς που αντιπροσωπεύουν ό,τι είναι ο Ολυμπιακός».

Όσο για τις ήττες της ομάδας του στο τελευταίο σουτ στα δύο προηγούμενα Φάιναλ-4; «Αν με ρωτάτε, θα πω στους παίκτες να μην ξαναδώσουν στον Γιουλ το δικαίωμα να πάει από δεξιά με ντρίμπλα. Ως προπονητής της Μπαρτσελόνα έχω χάσει πάλι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο από τη Ρεάλ… με πανομοιότυπο καλάθι του Γιουλ. Δεν χρειάζεται να τους δείξουμε κάτι, απλά να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ας ελπίζουμε πως στο τέλος θα είμαστε πάλι εκεί, αλλά πιο τυχεροί».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε επίσης να θυμηθεί και το Φάιναλ-4 του 2009, στην ίδια πόλη: «Ήμουν εδώ και το 2009 ως οπαδός του Ολυμπιακού, βλέποντας τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. Το Βερολίνο είναι φανταστικό. Ελπίζω πως φέτος θα δημιουργήσω διαφορετικές αναμνήσεις με την κατάκτηση του τίτλου».