Skip to main content

Τελεσίγραφο από FIFA και UEFA στην Ισπανία

Οι δύο υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές απευθύνουν ερωτήσεις για την εμπλοκή της κυβέρνησης στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία και απαιτούν άμεσες απαντήσεις

Ποιος φαντάζεται το Champions League χωρίς Ρεάλ και Μπαρτσελόνα; Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να συμβεί εάν η κατάσταση γύρω από την ισπανική ομοσπονδία (RFEF) δεν ξεκαθαρίσει γρήγορα.

Σε κρίση μετά την υπόθεση Ρουμπιάλες, ο οργανισμός τέθηκε την περασμένη Πέμπτη υπό την επίβλεψη της ισπανικής κυβέρνησης μέσω μιας επιτροπής που ονομάζεται CSD, για να «αποκαταστήσει τη σοβαρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η RFEF, ώστε η οντότητα να ξεκινήσει ένα στάδιο ανανέωσης σε κλίμα σταθερότητας».

Αυτή τη Δευτέρα (29/4), η ισπανική εφημερίδα AS αναφέρει ότι η FIFA και η UEFA έδωσαν τελεσίγραφο στην Ισπανία. Απαγορεύοντας οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση στις εθνικές ομοσπονδίες, τα δύο όργανα έστειλαν επιστολή στο CSD προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες για τη φύση της κατάστασης.

Ως εκ τούτου, η επιτροπή έχει προθεσμία έως την Παρασκευή για να απαντήσει στις ακόλουθες ερωτήσεις: Σε ποια νομική και/ή πραγματική βάση διορίστηκε η Επιτροπή; Ποια είναι η σύνθεσή της και ποιος διόρισε τα μέλη της; Ποια είναι η ακριβής εντολή της; Ποιες είναι οι δυνατότητές της; Ποιες σχέσεις διατηρεί με τα καταστατικά όργανα λήψης αποφάσεων της RFEF;

Εάν οι απαντήσεις δεν ικανοποιήσουν τη FIFA και την UEFA, η λειτουργία της RFEF θα μπορούσε να ανασταλεί, κάτι που θα οδηγήσει στον αποκλεισμό Εθνικών ομάδων και ισπανικών συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις, όπως για παράδειγμα το Euro 2024, το Champions League κ.λπ.