Skip to main content

O Άρης «τελείωσε» τον Παναθηναϊκό από την διεκδίκηση του τίτλου

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)

Οι «κίτρινοι» άλωσαν την Λεωφόρο με 1-0 και ουσιαστικά αφαίρεσαν κάθε ρεαλιστική ελπίδα τίτλου στο «τριφύλλι».

Μετά το αποτέλεσμα της Τούμπας, ο Παναθηναϊκός είχε μία μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί δυνατά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Η εικόνα του, όμως, ήταν απογοητευτική, ήταν πέρα για πέρα προβληματική και ο εξαιρετικός Άρης άλωσε την Λεωφόρο με 1-0 και πέταξε εκτός «μάχης» για το πρωτάθλημα το σύνολο του Φατίχ Τερίμ.

Οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2′. Από σέντρα του Σουλεϊμάνοφ, ο Ζαμόρα πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα αλλά δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Κουέστα στο 8′ έβγαλε την κεφαλιά του Ούγκο, στο 11′ το σουτ του Τσέριν πέρασε άουτ ενώ στο 21′ ο Βέρμπιτς δεν βρήκε στόχο.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με μεγάλη φάση στο 21′ με τον Ούγκο να διώχνει πάνω στην γραμμή το σουτ του Ζαμόρα.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης είχε δοκάρι με τον Ζαμόρα στο 52′, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε μια καλή στιγμή με τον Σπόραρ στο 54′ να αστοχεί. Οι «πράσινοι» δεν είχαν ορθόδοξο τρόπο να απειλήσουν και οι Θεσσαλονικείς έφτασαν εύκολα στη νίκη με 1-0, καθώς παρά την πίεση των γηπεδούχων, είχαν εξαιρετική ανασταλτική εικόνα και δεν απειλήθηκαν.