Skip to main content

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι των «δικεφάλων»

INTIME NEWS

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, οι Θεσσαλονικείς κάνοντας μεγάλη ανατροπή στο φινάλε, επικράτησαν με 3-2 επί της ΑΕΚ και ξαναμπήκαν στο κόλπο της διεκδίκησης του φετινού τίτλου.

«Ζωντανός» στη μάχη για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος έμεινε απόψε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας στη Τούμπα επί της ΑΕΚ με 3-2 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των play off. Η «Ένωση» που παραμένει σε ρόλο οδηγού, έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το πρωτάθλημα και όλα είναι ανοιχτά ενόψει των δύο τελευταίων αγωνιστικών μετά το Πάσχα.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ιδανική εκκίνηση στο ντέρμπι «δικεφάλων» και προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 3′. Ο Μπάμπα από αριστερά δημιούργησε το ρήγμα, γύρισε την μπάλα και ο Κωνσταντέλιας με πλασέ πάνω στην κίνηση έκανε το 1-0. Η απάντηση της ΑΕΚ, όμως, ήταν άμεση. Χάρη σε μία μαγική ατομική ενέργεια του Πινέδα η Ένωση ισοφάρισε στο 9′. Ο Μεξικανός χαφ πήρε την μπάλα από αριστερά, έκλεισε προς τα μέσα, απέφυγε όποιον πήγε προς τα πάνω του και με υπέροχο τελείωμα νίκησε τον Κοτάρσκι. Αυτό το γκολ έδωσε «φτερά» στην Ένωση και απείλησε εκ νέου.

Στο 19′ ο Πινέδα από την μικρή περιοχή νικήθηκε από τον Κοτάρσκι, ο οποίος έκανε ακόμη μία σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Αραούχο στο 32′. Το τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι πίεσαν και είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 37′ ο Αθανασιάδης είπε «όχι» σε κεφαλιά του Κουλιεράκη με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σβαμπ αμαρκάριστος είδε τον Έλληνα κίπερ να σώνει την ομάδα, απομακρύνοντας την κεφαλιά του Αυστριακού μέσου.

Μετά τον εξαιρετικό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, η μορφή του δευτέρου άλλαξε, το ματς έγινε πιο κλειστό, πιο ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να μην παίρνουν πολλά ρίσκα. Ο ΠΑΟΚ στο 67′ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Αθανασιάδης με μία σπουδαία επέμβαση αρνήθηκε το γκολ.

Γκολ το οποίο βρήκε η ΑΕΚ στο 75′. Μετά την εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί, ο Σβαμπ παραλίγο να βάλει αυτογκόλ, ο Κοτάρσκι έδιωξε, με τον Βίντα να παίρνει το ριμπάουντ και με κεφαλιά να βάζει μπροστά στο σκορ το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα.

Ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε και στο 80′ έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια. Μετά από λάθος του Κάλενς, ο Σαμάτα πήρε την κεφαλιά και ο Κωνσταντέλιας με δυνατό σουτ έκανε το 2-2.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση στο 91′, όταν ο Σάστρε με σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Αθανασιάδη και διαμόρφωσε το τελικό 3-2 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Με αυτό το «τρίποντο» η ομάδα του Λουτσέσκου έβαλε… φωτιά στην υπόθεση τίτλος, καθώς ο ΠΑΟΚ μείωσε στους -4 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Ολυμπιακό εντός έδρας.