Skip to main content

Γ. Βρούτσης: Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε ότι τα νέα μέτρα θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές τη νέα αγωνιστική περίοδο

Φιλοξενούμενος σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. Ο υπουργός, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε και απάντησε για το νέο αθλητικό νόμο και την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

«Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια υπάρχει μια σοβαρή αντιμετώπιση της βίας μέσα στα γήπεδα και τους αγωνιστικούς χώρους», υπογράμμισε, ενώ ως προς την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη είπε ότι η «έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι να ανακαλυφθούν και οι ηθικοί αυτουργοί».

«Με τα νέα μέτρα θα δούμε σημαντικές αλλαγές στη νέα αθλητική περίοδο. Οι ΠΑΕ αρχίζουν να βλέπουν θετικά το νέο νόμο, παρότι στην αρχή υπήρχε ένας προβληματισμός, διότι ο νόμος είναι πολύ αυστηρός και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση», επισήμανε.

Σχετικά με το νέο σύστημα εισιτηρίων, που από τη νέα περίοδο θα ισχύσει και για τις ομάδες μπάσκετ, ανέφερε ότι θα τεθεί σε ολοκληρωτική λειτουργία από τη νέα περίοδο:

«Το σύστημα ξεκίνησε να λειτουργεί με το θέμα της ταυτοπροσωπίας για πρώτη φορά φέτος, αλλά δώσαμε και τη δυνατότητα να υπάρχει και το άλλο σύστημα ταυτόχρονα για να μην υπάρχει συνωστισμός του κόσμου τώρα που τελειώνει το πρωτάθλημα έξω από τις θύρες.

Οι κάμερες παρακολουθούν με βάση το νόμο κάθε γωνιά του γηπέδου, ακόμα και τα αποδυτήρια, τα οποία μέχρι τώρα υπήρχε κενό και δικαιολογημένα οι διαιτητές και οι παράγοντες των φιλοξενούμενων ομάδων διαμαρτύρονταν».