Skip to main content

Τέλειος στο χώμα και τελικός στην Βαρκελώνη για Τσιτσιπά

Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς για να φτάσει στον τελικό του τουρνουά ATP 500

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέκτεινε το σερί νικών του σε 10 αγώνες στο Open Banc Sabadell της Βαρκελώνης απόψε (20/4), όταν νίκησε με ανατροπή (5-7, 6-4, 6-2) τον Ντούσαν Λάγιοβιτς για να φτάσει στον τελικό του τουρνουά ATP 500.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν ξεκίνησε πολύ καλά απέναντι στον Λάγιοβιτς αλλά μετά την απώλεια του πρώτου σετ αύξησε την ένταση και τη δύναμη του σουτ σε δεύτερο και τρίτο σετ για να ανατρέψει την κατάσταση.

Ο Τσιτσιπάς φόρεσε το τρίτο του στέμμα στο ATP Masters 1000 στο Μόντε Κάρλο την περασμένη εβδομάδα και είναι αήττητος κατά τη φετινή ευρωπαϊκή αιώρηση.

Ο 25χρονος Έλληνας, τέσσερις φορές φιναλίστ στη Βαρκελώνη, έχει ρεκόρ 29-2 έναντι των παικτών που κατατάσσονται εκτός Top-20 στην κατάταξη PIF ATP στο χώμα, από την αρχή του 2022.

Ο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης θα αγωνιστεί για τον 12ο τίτλο του σε επίπεδο περιοδείας και πρώτο στο επίπεδο ATP 500 απέναντι στον Κάσπερ Ρουντ, στον τελικό της Κυριακής.

Ο Τσιτσιπάς έχει κερδίσει πέντε από τα 11 τρόπαια του ATP Tour στο χώμα, ενώ είχε επικρατήσει του αντιπάλου μόλις μία εβδομάδα πριν, στον τελικό του Μόντε Κάρλο.

Ο Λάγιοβιτς κυνηγούσε το δεύτερο τρόπαιό του σε επίπεδο tour αυτή την εβδομάδα. Ο 33χρονος Σέρβος, που κέρδισε τον τίτλο στη Μπάνια Λούκα πέρυσι, νίκησε στην Βαρκελώνη τους Ντιέγκο Σβάρτσμαν, Ούγκο Χούμπερτ, Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα και Άρθουρ Φιλς.