Skip to main content

Στο Ανώτατο Δικαστήριο μεταφέρει η Στέιβλι τη διαμάχη με τον Ρέστη

Το θέμα αφορά ποσό 3,4 εκατομμύρια λιρών που η συνιδιοκτήτρια της Νιούκαστλ θα πρέπει να καταβάλει τον Έλληνα εφοπλιστή ως τις 22 Απριλίου

Η συνιδιοκτήτρια της Νιούκαστλ, Αμάντα Στέιβλι, διατάχθηκε τον περασμένο μήνα να πληρώσει 3,4 εκατομμύρια λίρες (4,3 εκατομμύρια δολάρια) έως τις 22 Απριλίου στον Έλληνα μεγιστάνα της ναυτιλίας Βίκτωρα Ρέστη, διαφορετικά θα μπορούσε να καταθέσει αίτημα πτώχευσης.

Η Στέιβλι, η οποία βοήθησε στην οργάνωση της κοινοπραξίας που υποστηρίζεται από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF) και το οποίο αγόρασε τη Νιούκαστλ έναντι 300 εκατομμυρίων λιρών το 2021, είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να απορρίψει το αίτημα του Ρέστη.

Ωστόσο, ο δικαστής Ντάνιελ Σάφερ απέρριψε την προσφυγή της και είπε ότι πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα στο ακέραιο μέχρι την επόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με την αναφορά της ιστοσελίδας The Athletic.

Η Στέιβλι δεν παρευρέθηκε αυτοπροσώπως στο δικαστήριο. Αμέσως μετά την απόφαση, η 50χρονη είπε ότι σκόπευε να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Αυτή η έφεση επιβεβαιώθηκε χθες, όταν κατέθεσε έγγραφα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου. Εάν γίνει δεκτή, πιθανότατα θα εκδικαστεί αργότερα εντός του έτους.