Skip to main content

Ο διεθνής Τύπος για τα γεγονότα της Τούμπας

Οι σαν από κινηματογραφική ταινία σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας χθες το βράδυ, μετά την ακύρωση του γκολ που είχε σημειώσει ο Βαρέλα, ταξίδεψαν αστραπιαία σε όλο τον πλανήτη.

Τα γεγονότα, που ήρθαν στον απόηχο της ματαίωσης ενός άλλου ντέρμπι πριν το χθεσινό του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, εκείνο με τον Ολυμπιακό, σχολιάστηκαν εκτενώς από εφημερίδες, ειδησεογραφικά πρακτορεία και ιστοσελίδες, με την εικόνα που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση να είναι η φωτογραφία του Ιβάν Σαββίδη με το περίστροφο στη μέση.

Ας δούμε λοιπόν, επιγραμματικά, κάποιες από τις αναφορές των διεθνών ΜΜΕ στα γεγονότα της Τούμπας:

NY TimesAssociated Press: «Ένα αμφισβητούμενο γκολ στο τέλος ενός αγώνα για το ελληνικό πρωτάθλημα την Κυριακή, οδήγησε σε εισβολή του γηπέδου του ιδιοκτήτη της γηπεδούχου ομάδας, που φάνηκε να φέρει όπλο. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, μπήκε στο γήπεδο συνοδευόμενος από σωματοφύλακες, έφερε όπλο, αλλά δεν έκανε καμιά κίνηση για να το χρησιμοποιήσει. Οι αξιωματούχοι της ΑΕΚ ισχυρίστηκαν ότι ο Σαββίδης απείλησε τον διαιτητή κατά τη διάρκεια της πρώτης εισβολής του στον αγωνιστικό χώρο. Ισχυρίζονται ότι απειλούσε επίσης τον Βασίλη Δημητριάδη. Η ΑΕΚ δήλωσε ότι θα υποβάλει καταγγελία σε FIFA και UEFA».

Guardian: «Ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΑΕΚ-ΠΑΟΚ διακόπηκε επειδή ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Σαββίδης, μπήκε δυο φορές στον αγωνιστικό χώρο, τη δεύτερη φορά κρατώντας κάτι που φαίνεται πως ήταν όπλο. Στελέχη της ΑΕΚ ανέφεραν ότι ο Σαββίδης απείλησε το διαιτητή. Η σύγχυση μεγάλωσε όταν υπήρξαν ισχυρισμοί ότι ο διαιτητής κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ του ΠΑΟΚ».

Bild: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίστηκε στο χάος και τη βία. Τώρα, ακόμη και ένας πρόεδρος αναμειγνύεται. Απόλυτη τρέλα! Στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ο πρόεδρος των γηπεδούχων εισέβαλε στο γήπεδο έχοντας πιστόλι στη μέση».

Spiegel: «Ο χθεσινός ποδοσφαιρικός αγώνας στην Ελλάδα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ διακόπηκε. O πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μετά την ακύρωση γκολ εισήλθε στο γήπεδο οπλοφορώντας, όπως κατέγραψε η κάμερα του κρατικού καναλιού».

Le Monde: «Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, μετά από άρνηση κατακύρωσης τέρματος στην ομάδα του, εισέβαλε οργισμένος στον αγωνιστικό χώρο φέροντας όπλο σε περίοπτη θέση».

As: «Διαταγή σύλληψης στην Ελλάδα κατά του προέδρου του ΠΑΟΚ. Ο αγώνας του μεταξύ του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης και της ΑΕΚ διακόπηκε. Ο πρόεδρος Σαβίδης εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο με όπλο».

Marca: «Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ εισβάλλει στο γήπεδο για να διαμαρτυρηθεί για ένα ακυρωθέν γκολ στο 90΄… με ένα πιστόλι!!».

Gazzetta Dello Sport: «Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ πηγαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί έχοντας πιστόλι».