Skip to main content

Ισόπαλοι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σε ένα καταπληκτικό ντέρμπι, η ΑΕΚ και ο «δικέφαλος του βορρά» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, με τους Θεσσαλονικείς να παραμένουν στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι κορυφής της 4ης αγωνιστικής των play off στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, ο «δικέφαλος του βορρά» παρέμεινε στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 67, η Ένωση ακολουθεί με 66, ο Παναθηναϊκός με 65 και ο Ολυμπιακός με 63 σε μία κούρσα όπου όλα είναι ανοιχτά μέχρι τέλους!

Το ξεκίνημα του ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται.

Μία υπέροχη επίθεση της ΑΕΚ, όμως, έφτανε και περίσσευε για να πάρει το παιχνίδι από την απόλυτη ισορροπία.

Στο 30′ η Ένωση έσπασε την πίεση ψηλά του ΠΑΟΚ, ο Λιβάι έδωσε στον Πινέδα, εκείνος στον Γκατσίνοβιτς και ο Σέρβος με ένα υπέροχο πλασέ άνοιξε το σκορ, νικώντας τον Κοτάρσκι.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους «κιτρινόμαυρους» μπροστά στο σκορ.

Η εκκίνηση της Ένωσης στο δεύτερο μέρος ήταν ιδανική για εκείνη. Από πλάγια θέση ο Άμραμπατ εκτέλεσε το φάουλ συρτά και με φάλτσο, ο Κοτάρσκι αιφνιδιάστηκε από την έξυπνη εκτέλεση του Μαροκινού εξτρέμ και οι γηπεδούχοι στο 49′ πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση, στο 58′ απείλησε με κεφαλιά του Κεντζιόρα και στο 62′ μείωσε σε 2-1 με δυνατό σουτ του Μπάμπα Ράχμαν μέσα από την περιοχή, ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Αθανασιάδης είχε βγει νικητής στο τετ α τετ με τον Ντεσπότοφ.

Ο «δικέφαλος του βορρά» αύξησε την πίεσή του, η ΑΕΚ γύρισε αρκετά μέτρα πίσω χωρίς να μπορεί να κρατήσει την μπάλα και ο ΠΑΟΚ στο 90′ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Από την σέντρα του Μπάμπα, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά και ο Οζντόεφ πεσμένος στο έδαφος, «τσίμπησε» την μπάλα και νίκησε τον Αθανασιάδη. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου με κεφαλιά του Οζντόεφ που μπλόκαρε ο κίπερ της ΑΕΚ.

Ο έξτρα χρόνος έγινε ροντέο και οι «κιτρινόμαυροι» στη τελευταία φάση του αγώνα, έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Γιόνσον να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ.

Το 2-2 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 67, ΑΕΚ 66, Παναθηναϊκός 65, Ολυμπιακός 63, Άρης 48, Λαμία 34.