Skip to main content

Με την αύρα της ATP το IMG Future Stars

Η διοργάνωση των αυριανών πρωταθλητών θα φιλοξενηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Τατόι Club

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του TATΟΪ Club θα φιλοξενήσουν από τις 22 έως τις 28 Απριλίου 2024 το διεθνές τουρνουά τένις IMG FUTURE STARS by TATOÏ Club, διοργάνωση που θα λάβει χώρα για τρίτη συνεχή χρονιά. Το φίλαθλο κοινό της αντισφαίρισης (και όχι μόνο) θα έχει την ευκαιρία να δει τους κορυφαίους τενίστες του πλανήτη κάτω των 12 ετών, από τους οποίους είναι πολύ πιθανό να προκύψουν οι διάδοχοι των άσων που σήμερα μεγαλουργούν στο παγκόσμιο στερέωμα.

To IMG FUTURE STARS 2024 θα ανοίξει την αυλαία του την Δευτέρα 22 Απριλίου (18:30) με ένα πολύ ελκυστικό «ορεκτικό», τον φιλικό αγώνα επίδειξης ανάμεσα στον Χόλγκερ Ρουν και τον Φρανσίσκο Σερουντόλο. Πρόκειται για δύο αθλητές κορυφαίου επιπέδου, με τον 21χρονο Δανό (Ρουν) να κατέχει αυτή τη στιγμή την 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της ATP και τον 25χρονο Αργεντινό την 23η.

Όσοι βρέθηκαν τα προηγούμενα δύο έτη στις εγκαταστάσεις στο ΤΑΤΟΪ Club είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τενίστες του διαμετρήματος των Χούμπερτ Χούρκατς-Κάρλος Αλκαράθ και Τέιλορ Φριτζ-Φράνσις Τιαφόε, οι οποίοι πρόσφεραν μοναδικές στιγμές στους μεταξύ τους αγώνες επίδειξης.

Τα εισιτήρια για τον φιλικό αγώνα επίδειξης IMG FUTURE STARS 2024 στις 22 Απριλίου 2024, αλλά και για τους ημιτελικούς και τους τελικούς αγώνες που θα διεξαχθούν το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου, είναι διαθέσιμα προς πώληση στον ιστότοπο https://www.more.com/sports/img-future-stars-2024-tennis-tournament και τιμώνται 50 ευρώ, ενώ στους ημιτελικούς και τους τελικούς ορίστηκε γενική είσοδος 10 ευρώ.

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν οι 48 κορυφαίοι αθλητές τένις του πλανήτη στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 12 ετών, σε ισοκατανομή (24 κορίτσια, 24 αγόρια). Οι εκκολαπτόμενοι αστέρες θα έχουν την ευκαιρία, εκτός της αγωνιστικής συμμετοχής τους, να παρακολουθήσουν με τους γονείς-κηδεμόνες τους και τους προπονητές τους, ειδικά διαμορφωμένα για τις απαιτήσεις του αθλήματος, εργαστήρια κι εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και ομιλίες από μεγάλες προσωπικότητες του επαγγελματικού τένις, συμπεριλαμβανομένων στελεχών από τις WTA, ATP, Nike, Wilson και IMG.

Επίσης, κατά την εβδομάδα που διαρκεί το IMG FUTURE STARS, οι αθλητές, οι προπονητές και οι οικογένειές τους θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες, με στόχο οι μελλοντικοί αστέρες του αθλήματος να γνωριστούν μεταξύ τους και κατά συνέπεια να έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλον, για πρώτη φορά.

Τον εξοπλισμό στις αθλήτριες και τους αθλητές θα προσφέρει ο επίσημος συνεργάτης ένδυσης, η Nike, με την εταιρεία να συμμετέχει στο πρόγραμμα του τουρνουά ολόκληρη την εβδομάδα, ενώ την τηλεοπτική κάλυψη και μετάδοση της διοργάνωσης θα έχει, ως επίσημος συνεργάτης για τρίτη συνεχή χρονιά, η COSMOTE TV.

Οι αθλήτριες και οι αθλητές της ηλικιακής κατηγορίας U12, από όλο τον κόσμο, έστειλαν μαζί με την αίτηση συμμετοχής τους και βίντεο, ενώ όσοι και όσες επιλέχθηκαν ενημερώθηκαν επίσης μέσω βίντεο, με δημιουργούς αστέρες του διαμετρήματος των Ίγκα Σφιόντεκ, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, Χόλγκερ Ρουν, Κάσπερ Ρούουντ, Μάρτα Κόστιουκ, Μίρα Αντρέεβα κ.α.

Το TATOΪ Club εξασφάλισε (και φέτος) δύο wild cards («ελευθέρας») για την Ελληνίδα αθλήτρια και τον Έλληνα αθλητή που κατάφεραν να προκριθούν και να εξασφαλίσουν θέση στο τουρνουά. Οι συμμετέχοντες φιλοξενούνται από τους διοργανωτές, οι οποίοι φροντίζουν επίσης για τα διαπιστευτήρια γονέων, κηδεμόνων και προπονητών, ενώ έχουν πρόσβαση σε πλήρως εξοπλισμένους χώρους αθλητικής αποκατάστασης, σε συνδυασμό με πρόγραμμα διατροφής και ψυχαγωγίας για εκείνους και τους καλεσμένους τους.

Οι νικητές των δύο κατηγοριών (αγόρια – κορίτσια) του IMG FUTURE STARS by TATOΪ Club θα εξασφαλίσουν πρόσκληση στο διεθνώς αναγνωρισμένο πρωτάθλημα Eddie Herr International Junior Championship (κάτω των 14 ετών) που θα πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους στην Ακαδημία IMG, στο Μπράντεντον της Φλόριντα (ΗΠΑ). Επίσης, θα λάβουν χορηγία υποστήριξης από την ΙSDIN, εταιρεία με προϊόντα περιποίησης δέρματος που είναι χρήσιμα για τους αθλητές του τένις.