Skip to main content

Basket League: «Βόμβα» με Πόρτερ Τζούνιορ ο ΠΑΟΚ

Ο 24χρονος γκαρντ είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά και θα παίξει στον «Δικέφαλο» ως το τέλος της σεζόν

Η πληροφορία που κυκλοφόρησε από το πρωί της Δευτέρας κάθε άλλο παρά… πρωταπριλιάτικη αποδείχθηκε, αφού ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε επισήμως τη συμφωνία με τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έως το τέλος της σεζόν.

Μάλιστα, για να προλάβει τους δύσπιστους ο «Δικέφαλος» υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του πως «Είναι πρωταπριλιά, αλλά είναι αλήθεια!». Ο πρώην παίκτης των Χιούστον Ρόκετς και Κλίβελαντ Καβαλίερς αναμένεται στην Θεσσαλονίκη πιθανότατα αύριο το βράδυ.

O 24χρονος Αμερικανός αριστερόχειρας γκαρντ (1,93μ.), Νούμερο 30 στο ντραφτ του 2019, αγωνίστηκε σε Κλίβελαντ και Χιούστον με μέσο όρο 15,3 πόντους, 5 ασίστ, 4,3 ριμπάουντ και 1,1 κλεψίματα σε 30,2 λεπτά, σε 196 αγώνες.

Πέρυσι μέτρησε 59 συμμετοχές με τους Ρόκετς, κάνοντας «πράματα και θάματα» με 19,2 πόντους, 5,7 ασίστ, 5,3 ριμπάουντ και 1,4 κλεψίματα σε 34,3 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, εξ ου και το τετραετές συμβόλαιο των 63,4 εκατ. δολαρίων που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2022 με τους Τεξανούς.

Και για όσους απορήσουν και εύλογα αναρωτηθούν γιατί ένας τέτοιος παίκτης βρέθηκε εκτός NBA, η απάντηση βρίσκεται στα προβλήματα που αντιμετώπισε πέρυσι ο Πόρτερ στις ΗΠΑ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο συνελήφθη με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας εναντίον της συντρόφου του, πρώην παίκτριας του WNBA Κίσρε Γκόντρεζικ, η οποία είχε υποστεί κάταγμα στον αυχένα.

Οι Ρόκετς τον έστειλαν στους Θάντερ, οι οποίοι έλυσαν άμεσα το συμβόλαιό του.  Λίγες ώρες μετά την αποπομπή του από τους Ρόκετς η Γκόντρεζικ δήλωσε ότι ο Πόρτερ ούτε την χτύπησε ούτε προσπάθησε να την στραγγαλίσει, όπως είχε γραφτεί.