Skip to main content

Euroleague: Νίκη τετράδας στο Βελιγράδι για τον Ολυμπιακό

Ο πρωταθλητής Ελλάδας έκανε μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Παρτίζαν, δηλωτική του σπάνιου και αλύγιστου χαρακτήρα του ως ομάδα

Την ώρα που όλα φάνταζαν εναντίον του ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και ποιότητα, έδειξε το μέταλλο που τον χαρακτηρίζει κι έκανε την ανατροπή στην «Σταρκ Αρένα» νικώντας με 74-69 την Παρτίζαν στο Βελιγράδι, για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και παραμένοντας δυνατά στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα.

Σύνολο με απίστευτο χαρακτήρα, το πειραϊκό συγκρότημα χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή κι έφυγε με μια πολύ μεγάλη νίκη στην πρώτη από τις δύο αποστολές του στη σερβική πρωτεύουσα, καθώς έπεται και η επίσκεψη για τη συνάντηση με τον Ερυθρό Αστέρα.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βελτίωσε το ρεκόρ της σε 20-12, την ώρα που η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς «έπεσε» στο 14-18 κι έχασε πολύ έδαφος στη διεκδίκηση μιας θέσης στα Play-in, φού είδε τον αντίπαλό της να τρέχει επιμέρους σκορ 28-10 στην τελευταία περίοδο επιστρέφοντας από το -13 με την οποία ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο.

Κορυφαίος σε μια ομάδα που δεν είχε υστερήσαντες ήταν ο Γουίλιαμς-Γκος που σημείωσε 17 πόντους (4/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/4 βολές), ενώ είχε επίσης 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5 κλεψίματα.

Κοντά του σε απόδοση και ο Παπανικολάου με 13 πόντους (5/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γουόκαπ με 11 (4/5 δίποντα, 3/3 βολές, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα) και Κάναν με 10 (2/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα).