Skip to main content

Ο Ζεσούς σκέφτεται να μηνύσει τον Ατσέρμπι

Μετά την αθώωση του αντιπάλου του, τον οποίο κατηγόρησε για ρατσιστική προσβολή, ο αμυντικός της Νάπολι εξετάζει το ενδεχόμενο μήνυσης

Ο αμυντικός της Ίντερ, Φραντσέσκο Ατσέρμπι, αθωώθηκε σε σχέση με τις κατηγορίες για ρατσισμό, τις οποίες είχε απευθύνει εναντίον του ο ποδοσφαιριστής της Νάπολι Ζουάν Ζεσούς, και με την χθεσινή απόφαση του δικαστή Τζεράρντο Μαστραντρέα το θέμα για την αθλητική δικαιοσύνη τελειώνει εδώ.

Ωστόσο, η κοινή γνώμη παραμένει διχασμένη κι ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις σε άλλα δικαστήρια.

Η απάντηση του Ζεσούς έφτασε μέσω Instagram, όπου ο Βραζιλιάνος δημοσίευσε μια φωτογραφία με μια κλειστή γροθιά που δείχνει προς τα πάνω, όπως αυτή που εμφάνισαν Τόμι Σμιθ και Τζον Κάρλος το 1968, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μεξικό: κανένα βήμα πίσω.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός – γράφει η εφημερίδα La Repubblica – δεν θέλει να θεωρείται ψεύτης και σκέφτεται να υποβάλει μήνυση στον Ατσέρμπι, ενώ η Νάπολι κινήθηκε επίσης προς υπεράσπιση του παίκτη με μια σκληρή δήλωση.

Ο δήμαρχος Μανφρέντι είπε επίσης ότι «είναι έκπληκτος από την απόφαση, υπήρξαν ρατσιστικές προσβολές».

Ο Ζουάν Ζεσούς έμαθε για την αθώωση του Ατσέρμπι στο τέλος της χθεσινής προπόνησης των «Παρτενοπέι» και παρηγορήθηκε από τους συμπαίκτες του.

Αντίθετα, κινητοποίηση υπάρχει μεταξύ των οπαδών της Νάπολι ενόψει του αγώνα του Σαββάτου με την Αταλάντα στο «Ντιέγκο Μαραντόνα», όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον ποδοσφαιριστή του συλλόγου.