Skip to main content

EURO 2024: Νίκη κι έφυγε για την Γερμανία η Εθνική

Η ελληνική ομάδα παίζει απόψε στην Τιφλίδα με την Γεωργία για μια θέση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για την Εθνική ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει απόψε (26/3, 19:00) την Γεωργία στην Τιφλίδα, στον τελικό των πλέι οφ του του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024.

Ο αγώνας είναι μονός και ο νικητής θα βρεθεί το καλοκαίρι στην Γερμανία για την τελική φάσης της κορυφαίας ηπειρωτικής διοργάνωσης.

Ύστερα από μια πορεία δύο ετών, στη διάρκεια της οποίας κατάκτησε την πρώτη θέση στον όμιλό της στο Nations League και προήχθη στη League B της διοργάνωσης, η «γαλανόλευκη» ομάδα θα παίξει για την επιστροφή της στις μεγάλες διοργανώσεις, απέναντι σε έναν αντίπαλο από τον οποίο δεν έχει ηττηθεί ποτέ.

Τελευταία απ΄ αυτές ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014, ενώ σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχει να παίξει από το 2012 (Πολωνία/Ουκρανία), όταν είχε φτάσει ως τα προημιτελικά όπου αποκλείστηκε από την Γερμανία.

Ως εκ τούτου η νίκη-πρόκριση αποτελεί το μοναδικό ενδεχόμενο και για τις δύο ομάδες στο «Μπόρις Παϊχάτζε», που θα είναι κατάμεστο από 54.000 φιλάθλους, μεταξύ των οποίων 500 Έλληνες, αλλά η ατμόσφαιρα δεν πρόκειται να πτοήσει τους Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι διαθέτουν την εμπειρία.

«Συγκεντρωνόμαστε στο τι συμβαίνει στο γήπεδο, τίποτε άλλο. Θα είναι φανταστική η ατμόσφαιρα για τους παίκτες. Λατρεύουμε να παίζουμε εντός έδρας φυσικά. Όλα όμως γίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τι μπορούν να κάνουν οι παίκτες εκείνη την ώρα», σχολίασε ο Γκουστάβο Πογέτ.

«Είμαστε περήφανοι που εξελίχθηκε αυτή η διαδικασία και είμαστε σε αυτό το σημείο. Ερχόμαστε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που έχουμε καταφέρει έως τώρα», πρόσθεσε ο Ουρουγουανός τεχνικός.

Όσο για την προσέγγιση των παικτών του; «Πρέπει να είμαστε πολλοί καλοί σε κάθε τομέα, να είμαστε καλοί με την μπάλα, οργανωμένοι στην άμυνα, πρέπει να παίξεις το τέλειο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε ακριβείς σε όλα».

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Πογέτ αναμένεται να μείνει πιστός στο ποδοσφαιρικό δόγμα που υπαγορεύει πως «ενδεκάδα που νικάει δεν αλλάζει», εκτός κι αν θέλει να επιφυλάξει κάποια έκπληξη για τον αντίπαλο προπονητή, Βίλι Σανιόλ.

Η ενδεκάδα που ξεκίνησε απέναντι στο Καζακστάν τα πήγε περίφημα, οπότε αναμένεται να είναι ίδια και σήμερα.

Έτσι, τερματοφύλακας θα είναι ο Βλαχοδήμος, ακραίοι μπακ Μπάλντοκ και Τσιμίκας, στόπερ οι Μαυροπάνος και Χατζηδιάκος, χαφ οι Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας και επιθετική τριάδα οι Μασούρας, Ιωαννίδης, Πέλκας.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ, που είχε διευθύνει τον τελικό του Μουντιάλ 2022 Αργεντινή-Γαλλία.