Skip to main content

Basket League: «Προπόνηση» με τον Προμηθέα ο Παναθηναϊκός

Οι «Πράσινοι» ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος στην πρώτη θέση και στο απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα με 93-62 τον Προμηθέα Πάτρας στο ΟΑΚΑ, στην τελευταία αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής, με την οποία ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος στην Basket League.

Οι «Πράσινοι» τελείωσαν τις υποχρεώσεις τους στην α΄ φάση έχοντας κατακτήσει το πλεονέκτημα έδρας σε όλη τη διαδρομή των πλέι οφ, με ρεκόρ 21-1.

Ο Εργκίν Αταμάν άφησε εκτός για λόγους ξεκούρασης τον Γκραντ κι έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς παίκτες για τον ίδιο λόγο, αφού Σλούκας, Μήτογλου, Γκριγκόνις και Λεσόρ έπαιξαν ελάχιστα ενόψει του αγώνα με την Βίρτους στην Μπολόνια.

Ως εκ τούτου χρειάστηκε να παίξουν περισσότερο για να βρουν και ρυθμό ο Παπαπέτρου, ο Μωραΐτης, ο Βιλντόσα και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ενώ αρκετό χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Κώστας Αντετοκούνμπο στην επιστροφή του.

Ο Παπαπέτρου σημείωσε 14 πόντους με αλάνθαστη στατιστική (2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές), ο Ερνανγκόμεθ 13 ο Ναν 12, άλλους τόσους ο Μωραΐτης, 11 ο Γκριγκόνις και 10 ο Βιλντόσα.

Για την αχαϊκή ομάδα πρώτος σκόρερ ήταν ο Χέιλ με 16 πόντους, ενώ επίσης διψήφιοι ήταν ο Πάπας με 13 και ο Ρέινολντς 11 πόντους.