Skip to main content

Στα 15 εκ. ευρώ η ρήτρα της Μπράιτον για τον Ντε Τζέρμπι

Αυτή είναι μια συνήθης πρακτική για τους «Γλάρους» που είχαν οψιόν 25 εκ. για τον Γκράχαμ Πότερ, ποσό που πληρώθηκε από την Τσέλσι

Ο Ρομπέρτο ​​Ντε Τζέρμπι οδήγησε την Μπράιτον να παίξει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, το Europa League, όπου στη φάση των «16» οι Άγγλοι θα αντιμετωπίσουν τη Ρόμα του Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Όμως, τις τελευταίες ώρες το μέλλον του Ιταλού τεχνικού γίνεται όλο και περισσότερο θέμα ενδιαφέροντος στην Αγγλία και όχι μόνο.

Το ποδόσφαιρο που παίζουν οι «Γλάροι» παρά τις πολλές αποχωρήσεις, όπως π.χ. εκείνες των Μακ Άλιστερ και Καϊσέδο, έχει τραβήξει την προσοχή μερικών από τους πιο σημαντικούς συλλόγους στην Ευρώπη, με τελευταία χρονολογικά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όμως, όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα The Telegraph, η Μπράιτον έχει επιβεβαιωθεί όλα αυτά τα χρόνια ως ένα πολύ ακριβό «μαγαζί» για τους επίδοξους αγοραστές των «χρυσαφικών» της.

Η συζήτηση έγινε μέχρι στιγμής για τους ποδοσφαιριστές, αλλά το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τον Ντε Τζέρμπι: οι «Γλάροι» έχουν βάλει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του Ιταλού προπονητή και οποιοσδήποτε σύλλογος ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει πριν τη λήξη του θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση.

Το ποσό έχει οριστεί σε πάνω από 12 εκατ. λίρες (με την τρέχουσα ισοτιμία άνω των 14 εκατ. ευρώ). Σημαντική υπογραφή για έναν ανερχόμενο προπονητή όπως ο Ντε Τζέρμπι, αλλά μια πρακτική που δεν είναι καινούργια στην Μπράιτον και γενικότερα στην Premier League.

Προς τούτο, αρκεί να υπενθυμιστεί ότι η Τσέλσι ξόδεψε 25 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τον Γκράχαμ Πότερ από την Μπράιτον. Τα οικονομικά στοιχεία δεν συγκρίνονται με αυτά που δαπανώνται για ποδοσφαιριστές, όμως δεν είναι καθόλου αμελητέα ακόμη και για ένα πολύ πλούσιο πρωτάθλημα όπως η Premier League.

Αναφέροντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι σύλλογοι που ενδιαφέρονται για τον Ντε Τζέρμπι είναι πολλοί και διανέμονται σε διάφορα μέρη της Ευρώπης, που κυμαίνονται από την Βαρκελώνη (Μπαρτσελόνα) ως το Μόναχο (Μπάγερν), αφού προηγουμένως περάσουν από το Λίβερπουλ και το Λονδίνο (Τσέλσι).

Ένα ενδιαφέρον κάθε άλλο παρά αδικαιολόγητο, ειδικά μετά το σχόλιο του Πεπ Γκουαρδιόλα πως «ο Ρομπέρτο ​​μπορεί να προπονήσει σε οποιαδήποτε ομάδα. Δεν έχω καμία αμφιβολία. Μπορεί να προπονήσει την Μπράιτον και όλες τις ομάδες του κόσμου».

Όπως θυμήθηκε, «διορίστηκα προπονητής της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα από την τέταρτη κατηγορία χωρίς εμπειρία. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι στους καλύτερους συλλόγους για να είσαι κορυφαίος προπονητής».