Skip to main content

Ζημία 52,1 εκατ. λιρών η Άρσεναλ το 2022-23

Action Images via Reuters/Matthew Childs

Η διοίκηση διατείνεται, πάντως, ότι το αποτέλεσμα επηρεάζεται από διαγραφές απομείωσης σε ορισμένες εγγραφές παικτών, ύψους 18,1 εκατομμυρίων λιρών

Η Άρσεναλ ανέφερε απώλεια 52,1 εκατομμυρίων λιρών (66 εκατομμύρια δολάρια) στα οικονομικά της στοιχεία της, για την αγωνιστική περίοδο 2022-23.

Ο αριθμός των ζημιών αντιπροσωπεύει μια μικρή αύξηση σε σχέση με τα 45,5 εκατομμύρια λίρες πριν από ένα χρόνο, αλλά ο σύλλογος λέει ότι το αποτέλεσμα επηρεάζεται από «διαγραφές απομείωσης σε ορισμένες εγγραφές παικτών, ύψους 18,1 εκατομμυρίων λιρών».

Η ζημία προ φόρων, εξαιρουμένης της επίδρασης των έκτακτων στοιχείων, ανήλθε σε 34 εκατομμύρια λίρες στα μεγέθη που κατατέθηκαν στο Companies House, που συνιστά μείωση σε σχέση με το ποσό των 45,5 εκατομμυρίων λιρών στα αποτελέσματα του 2022.

Η επιστροφή των «Κανονιέρηδων» στις διοργανώσεις της UEFA (στους «16» του Europa League) και η δεύτερη θέση στην Premier League συνέβαλαν σημαντικά στη βελτίωση των υποκείμενων στοιχείων με την αύξηση των αγώνων και, μαζί με αυτήν, την αύξηση των εσόδων από το αγωνιστικό σκέλος.

Τα έσοδα από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις αυξήθηκαν από 146 εκατομμύρια σε 191,2 εκατομμύρια λίρες, με τον σύλλογο να αναφέρει επίσης βελτιωμένα εμπορικά έσοδα ύψους 169,3 εκατομμυρίων, έναντι 141,7 εκατομμυρίων τον προηγούμενο χρόνο.