Skip to main content

Μανώλης Μαυρομάτης: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του και της συζύγου του

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς»

Μάχη για τη ζωή τους δίνουν ο 82χρονος αθλητικογράφος και πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Μαυρομάτης και η 80χρονη σύζυγός του, που διακομίστηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», έπειτα από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι τους, επί της οδού Αναγνωστοπούλου, στο Κολωνάκι.

Κολωνάκι: Στο νοσοκομείο ο Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγός του μετά τη φωτιά στο σπίτι τους

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε τη Δευτέρα, οι δύο ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων, στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής, όπου «η κατάστασή τους κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη για τις επόμενες 48 ώρες».

Ο Μανώλης Μαυρομάτης φέρει θερμικά εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους, που αφορούν τμήματα κάτω άκρων, κορμού, αριστερού άνω άκρου και τριχωτό κεφαλής, συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 18% της ολικής επιφάνειας του σώματος. Διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Η Ειρήνη Μαυρομάτη φέρει εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους, που αφορούν τμήματα προσώπου, άνω και κάτω άκρων και κορμού, με μεγαλύτερη προσβολή της αριστερής πλευράς του σώματος, συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 40% της ολικής επιφάνειας σώματος και με στοιχεία εισπνευστικού εγκαύματος. Η ασθενής διασωληνώθηκε λόγω επαπειλούμενου αεραγωγού και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Υποβλήθηκε σε εσχαροτομές στην αριστερή άκρα χείρα και το αντιβράχιο.