Skip to main content

Υδατοσφαίριση: Πέμπτοι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οι Άνδρες

Η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε της Σερβίας με 15-11 στον αγώνα για τις θέσεις 5-6 και στρέφει την προσοχή στους Αγώνες του Παρισιού

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών ανταποκρίθηκε άριστα στην τελευταία πρόκληση που είχε μπροστά της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, νίκησε τη Σερβία με 15-11 και κατέλαβε την πέμπτη θέση στη διοργάνωση.

Έχοντας θέσει πολύ ψηλά τον πήχη μετά τις επιτυχίες των τελευταίων ετών, στις τάξεις της «γαλανόλευκης» υπήρχε πικρία για τον άδοξο αποκλεισμό από τα ημιτελικά της διοργάνωσης, αλλά οι διεθνείς δεν έκαναν «αγγαρεία».

Η «γαλανόλευκη» ομάδα ήθελε να κλείσει με νίκη το ταξίδι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου του Κατάρ και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο.

Κάθε αγώνας είναι σημαντικός, αφού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το καλοκαίρι του 2024, η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους ίδιους αντίπαλους, ενώ μια νίκη επί της παγκόσμιας υπερδύναμης Σερβίας μόνο ασήμαντη δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου τα γκολ σημείωσαν οι Κάκαρης 3, Γκιουβέτσης 3, Γενηδουνιάς 2, Γκίλλας 2, Βλαχόπουλος 2, Καλογερόπουλος 2 και Παπαναστασίου 1.