Skip to main content

Ο Ελ Κααμπί έδωσε «χρυσή» νίκη στον Ολυμπιακό

Με σκόρερ τον Μαροκινό επιθετικό τους οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 1-0 τη Φερεντσβάρος και στη ρεβάνς της Βουδαπέστης θα παίξουν για μια θέση στους «16» του Conference League

Με γκολ του Ελ Κααμπί στο 83ο λεπτό ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τη Φερεντσβάρος στο ντεμπούτο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον «ερυθρόλευκο» πάγκο και θα πάει σε μια εβδομάδα (22/2, 22:00) να παίξει τη ρεβάνς στη «Γκρουπάμα Αρένα» της Βουδαπέστης έχοντας ένα μικρό αλλά και πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, στην προσπάθεια για πρόκριση στους «16» του Conference League.

Ταυτόχρονα οι «ερυθρόλευκοι» συνδύασαν με νίκη την πρώτη συμμετοχή τους σε αυτή τη διοργάνωση, ενώ επαληθεύτηκε το στατιστικό που θέλει τον Βάσκο τεχνικό τους να κερδίζει στο πρώτο παιχνίδι του. Για να συμβεί αυτό, ωστόσο, χρειάστηκε η συνδρομή του VAR, που ακύρωσε το γκολ το οποίο σημείωσε με μόλις στο 2ο λεπτό με κεφαλιά ο Βάργκα στο φάουλ του Αμπού Φανί για οφσάιντ του σκόρερ.

Με τα λεπτά να κυλούν ο Ολυμπιακός άρχισε να βελτιώνει τη «μουδιασμένη» εκκίνησή του, να πατά σταθερά και σίγουρα και με την πίεση που ασκούσε πολύ ψηλά έβαζε δύσκολα στους Μαγυάρους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα.

Μάλιστα, η αγωνιστική εικόνα της πειραϊκής ομάδα έβαινε διαρκώς βελτιούμενη με την πάροδο του χρόνου, κάτι που είχε ως συνέπεια τον ενθουσιασμό του φίλαθλου κοινού τους, το οποίο επέστρεψε στο φαληρικό γήπεδο ύστερα από περίπου δύο μήνες και το γέμισε ασφυκτικά.

Σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό από το ξεκίνημα και πολλή τακτική εκατέρωθεν, η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε εν τέλει στο λυκόφως της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 83ο λεπτό, όταν ο Ελ Κααμπί άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή σε φάση που ενεπλάκη αρχικά ο Γιόβετιτς.