Skip to main content

Συγχαρητήρια της UEFA στην ΑEK, νέα δεδομένα μετά το άνοιγμα των γηπέδων

Τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας έκαναν λεπτομερή έλεγχο στην OPAP Arena ενόψει του τελικού στο Conference League κι έμειναν απολύτως ικανοποιημένα

Από το «κόσκινο» της UEFA πέρασε η OPAP Arena ενόψει του τελικού στο Europa Conference League., καθώς από την περασμένη Κυριακή βρίσκεται στην Αθήνα κλιμάκιο με 30 στελέχη και δύο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας για την τελική επιθεώρηση.

Το κλιμάκιο θα παραμείνει στην εγκατάσταση της Ένωσης μέχρι και αύριο (9/2), αλλά τα εξειδικευμένα στελέχη της UEFA έχουν ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το γήπεδο ανταποκρίνεται πλήρως σε όλες τις απαιτήσεις ενός ευρωπαϊκού τελικού και είναι έτοιμο να τον φιλοξενήσει.

Οι εκπρόσωποι της UEFA έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στους τομείς τεχνικής υποδομής και ασφάλειας (safety and security) με τη διεξαγωγή πολύ λεπτομερών κι εκτεταμένων ελέγχων σε προσομοίωση διεξαγωγής αγώνα, τόσο στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης (CCTV) όσο και στο access control του γηπέδου.

Τα στελέχη της UEFA συνεχάρησαν το σύλλογο και τη διοίκηση του γηπέδου για την αγαστή συνεργασία και ανταπόκριση, ενώ στους τομείς safety and security το συμπέρασμα ήταν πανθομολογούμενο: η OPAP Arena ανταποκρίνεται στα πιο υψηλά στάνταρ, τόσο στην ασφάλεια όσο και στον έλεγχο πρόσβασης στην εγκατάσταση.

«Black list» για τους «πονηρούς»

Οι έλεγχοι της UEFA και τα συμπεράσματα των στελεχών της συνέπεσαν χρονικά με τις επιταγές του νέου νομοθετικού πλαισίου για την επαναλειτουργία των γηπέδων.

Η OPAP Arena διαθέτει  το κορυφαίο σύστημα παρακολούθησης στην Ελλάδα κι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη, με 250 κάμερες υψηλής ευκρίνειας σε πλήρη λειτουργία. Η τεχνολογία θα αποτελέσει σύμμαχο της Ένωσης, που είναι
αποφασισμένη και το έχει εκφράσει μήνες πριν να μην αφήσει την έδρα της να κινδυνέψει με τιμωρίες εξαιτίας ολίγων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση ενημέρωσε ότι από τη στιγμή που θα ανοίξουν ξανά οι πύλες της «Αγιά Σοφιάς», εν προκειμένω στον αγώνα πρωταθλήματος με την Κηφισιά, το σύστημα παρακολούθησης κι ελέγχου πρόσβασης θα παρακολουθεί διαρκώς τα τουρνικέ.

Εφόσον λοιπόν εντοπίσει οποιαδήποτε προσπάθεια κατόχου εισιτηρίου διαρκείας ή απλού να περάσει μαζί του και δεύτερο άτομο χωρίς εισιτήριο, αν πρόκειται για κάτοχο διαρκείας το εισιτήριο θα ακυρώνεται αμέσως και θα αφαιρείται από τον παραβάτη.

Αν ο παραβάτης είναι κάτοχος απλού (ονομαστικού) εισιτηρίου, μετά τον εντοπισμό του από το σύστημα θα μπαίνει αυτόματα σε «black list» και, εφεξής, δεν θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει εισιτήριο, ούτε να ξαναμπεί στην OPAP Arena.

Επίσης, στο πλαίσιο του αρτιότερου εξοπλισμού με τεχνολογία αιχμής, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξετάζει τη δυνατότητα για εγκατάσταση συστήματος ελέγχου εισόδου X-Ray αντίστοιχου με εκείνο των αεροδρομίων (security scanner), ώστε να χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη ανεύρεση επικίνδυνων αντικειμένων.