Skip to main content

Ξεκίνησε η δίκη του Ντάνι Άλβες για βιασμό

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση εναντίον νεαρής γυναίκας στο μπάνιο νυχτερινού κέντρου της Βαρκελώνης τον Δεκέμβριο του 2022

Ξεκίνησε σήμερα (5/2) στη Βαρκελώνη η δίκη του πρώην ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Ντάνι Άλβες, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για βιασμό.

Συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιριστής κατηγορείται για σεξουαλική βία κατά νεαρής γυναίκας στο μπάνιο ενός νυχτερινού κέντρου στην καταλανική πρωτεύουσα, τον Δεκέμβριο του 2022.

Για τον Ντάνι Άλβες η εισαγγελία ζητά ποινή φυλάκισης 9 ετών και καταβολή 150.000 ευρώ ως αποζημίωση, ενώ η ποινή μπορεί να αυξηθεί έως και τα 12 χρόνια, που είναι το ανώτατο όριο.

Ο Άλβες βρίσκεται σε προληπτική κράτηση από τις 20 Ιανουαρίου 2022, όταν συνελήφθη αφότουμια 23χρονη κοπέλα τον κατηγόρησε για σεξουαλική και βίαιη επίθεση εναντίον της τη νύχτα της 30ής Δεκεμβρίου 2022.

Ο Βραζιλιάνος άλλαξε την εκδοχή του για τα γεγονότα σε πολλές περιπτώσεις: αρχικά τα αρνήθηκε και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ήταν μια συναινετική σχέση.

Οι δικηγόροι υπεράσπισής του ζητούν την αθώωση του Άλβες, υποστηρίζοντας ότι δεν επρόκειτο για βιασμό και ότι η σχέση ήταν συναινετική και, σε περίπτωση καταδίκης, να ληφθούν υπόψη ως ελαφρυντικά η κατάσταση μέθης του καθώς και η αποζημίωση, αφού έχει ήδη καταβάλει 150.000 ευρώ που επέβαλε ο ανακριτής ως εγγύηση αποζημίωσης.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Ντάνι Άλβες κάλεσε τη νεαρή γυναίκα και την παρέα της να πιούν σαμπάνια σε ιδιωτικό δωμάτιο του νυχτερινού κέντρου και, αφού κουβέντιασαν και χόρεψαν, γύρω στις 03:20 τα ξημερώματα κάλεσε το θύμα στο ιδιωτικό μπάνιο του δωματίου, όπου «άρχισε να την αγγίζει με λάγνο πνεύμα και τη σαφή πρόθεση να ικανοποιήσει τη σεξουαλική του επιθυμία».

Αντιμέτωπος με την αντίσταση και τις εκκλήσεις της κοπέλας να την αφήσει να φύγει, την χαστούκισε και τη βίασε. Η δίκη βρίσκεται στο επίκεντρο της μεγάλης αναμονής των μέσων ενημέρωσης, με περισσότερους από 270 διαπιστευμένους δημοσιογράφους να την καλύπτουν.

Οι εικόνες, σε εσωτερικό κύκλωμα, δεν μπορούν να διαδοθούν, με εξαίρεση αυτές του παίκτη στο εδώλιο πριν από την έναρξη της δίκης.

naftemporiki.gr