Skip to main content

Η Άρσεναλ νίκησε τη Λίβερπουλ και μείωσε τη διαφορά

REUTERS/Tony Obrien

Οι «Κανονιέρηδες» επιβλήθηκαν των πρωτοπόρων «Κόκκινων» με 3-1 και τους πλησίασαν στους δύο βαθμούς

Η Άρσεναλ έδωσε νέο ενδιαφέρον στην κούρσα για τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς νίκησε με 3-1 την πρωτοπόρο Λίβερπουλ και μείωσε τη διαφορά από τους «Κόκκινους» στους δύο βαθμούς.

Οι «Κανονιέρηδες» άξιζαν τους βαθμούς, παρά την ακούσια βοήθεια που έλαβαν από την τρομερή αμυντική σύγχυση μεταξύ Βίρτζιλ φαν Ντάικ και Άλισον που επέτρεψε στον Γκάμπριελ Μαρτινέλι να αποκαταστήσει το προβάδισμά τους στο 67ο λεπτό.

Στη συνέχεια, ο Λεάντρο Τροσάρ που είχε μπει ως αλλαγή έστειλε στα ουράνια τους οπαδούς της Άρσεναλ στο «Εμιρέιτς» όταν διασφάλισε τη νίκη στις καθυστερήσεις με ένα σουτ που έστειλε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του Άλισον.

Πριν, ο Μπουκάγιο Σάκα είχε δώσει από νωρίς προβάδισμα στην Άρσεναλ με ένα ψύχραιμο τελείωμα στο 14ο λεπτό, αλλά το αυτογκόλ του Γκάμπριελ στο 45΄+3 ανάτρεψε την καλή δουλειά που έκαναν ως τότε οι παίκτες του Μίκελ Αρτέτα.

Η Λίβερπουλ γνώρισε μόλις τη δεύτερη ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ στα τελευταία λεπτά έχασε και τον Ιμπραχίμα Κονατέ που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Κάι Χάβερτς.

Η νίκη της Άρσεναλ την ανέβασε στους 49 βαθμούς έναντι των 51 της Λίβερπουλ, με τις δύο ομάδες να έχουν παίξει 23 αγώνες. Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, που αγωνίζεται τη Δευτέρα, έχει 46 σε 21 αγώνες.