Skip to main content

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Πλατανιώτη

Η πρωταθλήτρια χάρισε στα εθνικά χρώματα την κορυφαία στιγμή της ιστορίας τους στην καλλιτεχνική κολύμβηση

Τεράστια προσωπική επιτυχία που ταυτόχρονα συνιστά και την κορυφαία στην ιστορία της καλλιτεχνικής κολύμβησης στην Ελλάδα σημείωσε η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Η Ελληνίδα στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στην καλλιτεχνική κολύμβηση κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, στη Ντόχα, με 272.9633 βαθμούς στον τελικό του τεχνικού προγράμματος στο σόλο.

Η Πλατανιώτη είχε προκριθεί στον τελικό ως πρώτη από τους προκριματικούς. Στον αγώνα για το μετάλλιο δεν κατάφερε μόνο να επαναλάβει την εξαιρετική εμφάνισή της αλλά έκανε ακόμα καλύτερη, αφού κατάφερε να βελτιώσει τη βαθμολογία της περίπου τρεις βαθμούς.

Οι συνδιεκδικήτριες των μεταλλίων αύξησαν το βαθμό δυσκολίας των προγραμμάτων τους αλλά δεν κατάφεραν να την υπερκεράσουν. Δεύτερη ήταν η Καναδή Ζακλίν Σιμονό (269.2767) και τρίτη η Κινέζα Χουιγιάν Σου (262.3700).

Το χρυσό της Πλατανιώτη είναι το πέμπτο για τα γαλανόλευκα χρώματα στη διοργάνωση και πρώτο από το 2013, αφότου ο Σπύρος Γιαννιώτης είχε στεφθεί (για δεύτερη συνεχή φορά) νικητής στα 10χλμ. ανοιχτής θάλασσας.

Συνολικά είναι το 19ο μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία της διοργάνωσης και τρίτο στην καλλιτεχνική κολύμβηση, με την 30χρονη πρωταθλήτρια να έχει κατακτήσει και τα προηγούμενα δύο (χάλκινα), στη διοργάνωση της Βουδαπέστης (2022).