Skip to main content

Tσιτσιπάς: Το 2024 θέλω Grand Slam και Ολυμπιακό μετάλλιο

REUTERS/Issei Kato

Ο Έλληνας τενίστας έχει πολύ υψηλούς στόχους για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο

Την κατάκτηση ενός Grand Slam αλλά κι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στο Παρίσι έχει ως στόχο για το 2024 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως τόνισε μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Στόχος μου για το 2024 είναι σίγουρα ένα Grand Slam κι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Σημαίνει πάρα πολλά για μένα. Είναι όνειρο ζωής να αγωνιστούμε μαζί με τον Πέτρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι» είπε αρχικά ο Έλληνας τενίστας και συνέχισε:

«Κι εγώ και ο πατέρας μου πάντα μοιραζόμασταν το τένις κι ήταν κάτι κοινό, κάτι δικό μας. Όταν δεν είναι στο προσκήνιο, νιώθω ότι χάνεται ένα μέρος της ταυτότητάς μου σαν παίκτης. Έχουν υπάρξει στιγμές στο παρελθόν που δεν ήταν μαζί μου κι ένιωσα σχεδόν μισός σαν παίκτης.

Μπορεί και μερικές φορές να μην μιλήσω πολύ ωραία σε αυτόν αλλά είναι ο μοναδικός που με καταλαβαίνει και είναι μέρος της δουλειάς. Το καλό με αυτό είναι ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε τη δουλειά του πατέρα και τη δουλειά του προπονητή».

Παράλληλα, ο Τσιτσιπάς μίλησε για τον έρωτά του με το τένις και την συμβολή της μητέρας του, λέγοντας πως το ταλέντο το πήρε από εκείνη.

«Κανείς Έλληνας δεν είχε ερωτευτεί το τένις πριν και ήθελα να είμαι ο πρώτος. Νιώθω ότι αυτή είναι η στιγμή μου και ότι από εδώ και πέρα δεν έχω καμία δικαιολογία ώστε να μην τα πάω καλύτερα».