Skip to main content

«Κατοστάρα» στην Άλμπα ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 13-11 με τον Μόουζες Ράιτ να κάνει εκπληκτικό ντεμπούτο στα «ερυθρόλευκα»

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του ακόμη κι αν είχε όλους τους σέντερ του (Φαλ, Μιλουτίνοφ, Πετρούσεφ) εκτός με τραυματισμούς, νίκησε στο ΣΕΦ την Άλμπα Βερολίνου με 101-87 για την 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και παρέμεινε στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη εξάδα.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βελτίωσε το ρεκόρ της σε 13-11, ενώ οι Γερμανοί πρωτευουσιάνοι υποχώρησαν 5-19. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Κάναν, ο οποίος με τους 31 πόντους που σημείωσε (2/2 δίποντα, 9/14 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα) έκανε ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση, σε σκοράρισμα και εύστοχα τρίποντα.

«Παράσταση» όμως έδωσε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρόλευκων», ο Αμερικανός σέντερ Μόουζες Ράιτ, που έχοντας κάνει μόλις μία προπόνηση (!) και παίζοντας τον πρώτο αγώνα του με τον Ολυμπιακό ήταν αρκούντως εντυπωσιακός: 15 πόντοι με 7/9 δίποντα, 1/1 βολή, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 μπλοκ. Καθόλου άσχημα δηλαδή…

Ο Μπραζντέικις έκανε την καλύτερη εμφάνισή του στην πειραϊκή ομάδα (11 πόντοι με 5/8 δίποντα, 5 ριμπάουντ), ενώ επίσης «διψήφιοι» σε πόντους ήταν ο Γουίλιαμς-Γκος (14π. με 7/8 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα) και ο Πίτερς (11π. με 2/3 τρίποντα).

Ο Γουόκαπ επιβεβαίωσε ότι διανύει περίοδο κάμψης, όμως Λαρεντζάκης και Γκος δήλωσαν παρόντες για το σκοράρισμα, ενώ και ο Σίκμα ήταν ιδιαίτερα θετικός, για δεύτερο στη σειρά αγώνα. Στο πλαίσιο της επόμενης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί στη Γερμανία από την Μπάγερν Μονάχου την Πέμπτη (01/02, 21:30).