Skip to main content

Παρίσι 2024: Η Γαλλία προσφέρει επίδομα έως 1.900 ευρώ στους αστυνομικούς

REUTERS/Benoit Tessier

Η έκτακτη ενίσχυση ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών και αφορά όσους εργαστούν στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε την Τρίτη (30/1) μπόνους έως και 1.900 ευρώ για να εργαστούν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το καλοκαίρι του 2024, σύμφωνα με επιστολή που εστάλη στην αστυνομία και δημοσιεύτηκε στο X (πρώην Twitter).

Η κυβέρνηση συναντά συνδικάτα δημοσίων υπηρεσιών για να προσπαθήσει να εγγυηθεί την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διαρκέσουν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, στη μέση της περιόδου των διακοπών στη Γαλλία.

«Θα διατεθούν οι απαραίτητοι πόροι για να διασφαλιστεί ότι αμείβεστε δίκαια για τη δέσμευσή σας και για να χρηματοδοτήσουμε μέτρα κοινωνικής στήριξης», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν.

Τα αστυνομικά συνδικάτα έχουν υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει επαρκώς υπόψη τις θυσίες που θα κάνουν χιλιάδες αστυνομικοί αυτό το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάλειψης των διακοπών τους και της εύρεσης επιπλέον παιδικής φροντίδας.

Ορισμένοι αξιωματικοί, που είναι ήδη πιεσμένοι μετά από μήνες αυξημένων συναγερμών ασφαλείας και άλλες εντάσεις που συνδέονται με τον πόλεμο στη Γάζα, πραγματοποίησαν πρόσφατα διαδηλώσεις.

Οι αστυνομικοί που συμφωνούν να πάρουν μικρότερη ετήσια άδεια κατά τη διάρκεια των Αγώνων θα λάβουν μπόνους 1.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να ανέλθει σε 1.600 ευρώ για όσους βρίσκονται σε υπηρεσία πέριξ των Ολυμπιακών χώρων.

Οι αξιωματικοί που εργάζονται μέσα και γύρω από το Παρίσι, καθώς και όσοι βρίσκονται στα συνοριακά σημεία ελέγχου και στα αεροδρόμια της γαλλικής πρωτεύουσας, θα λάβουν επιπλέον 300 ευρώ.

Ο Νταρμανέν είπε ότι ήθελε «100% κινητοποίηση» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, προσθέτοντας ότι έχει αποφασίσει να επιτρέψει σε κάθε αξιωματικό τουλάχιστον 10 ημέρες άδεια μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Reuters