Skip to main content

Ο Παναιτωλικός έφυγε από το Ηράκλειο με… μισή πρόκριση

Οι Αγρινιώτες νίκησαν τον ΟΦΗ με 2-1 μέσα στο σπίτι του κι έγιναν το φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Με γκολ του Καρέλη στο 90΄+4 ο Παναιτωλικός έφυγε νικητής απ’ το «Θ. Βαρδινογιάννης», επικρατώντας του ΟΦΗ με 2-1 στον πρώτο αγώνα αυτής της προημιτελικής σειράς για το Κύπελλο Ελλάδας.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου (17:00) στο Αγρίνιο, με την ομάδα του Γιάννη Πετράκη να έχει πια ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για την ημιτελική φάση.

Το σκορ στο Ηράκλειο άνοιξε στο 19΄, όταν μετά την κούρσα του Φρεντ Ντουάρτε και το γύρισμα της μπάλας ο Ζοάο Πέδρο «πάγωσε» τους γηπεδούχους γράφοντας το 0-1.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε δυνατά στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου και ισοφάρισε μόλις δύο λεπτά μετά την εκκίνησή του: στο 47΄ ο Μοσκέρα έδωσε στον Θοράρινσον κι εκείνος γύρισε από τα αριστερά για τον Μπάκιτς, που με πλασέ έκανε το 1-1.

Παρά την ισοφάριση τα «Καναρίνια» συνέχισαν να είναι η ομάδα που απειλούσε στις αντεπιθέσεις, για να επιβραβευθεί τελικώς για την παρουσία του στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο ήταν και πάλι ο Ντουάρτε που πήρε την μπάλα και την «κουβάλησε» στο μισό γήπεδο πριν τη δώσει στον Καρέλη, που πέρασε τον αντίπαλό του και πλάσαρε για το τελικό 1-2.