Skip to main content

Υποψήφιος για την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ο Αλ Κελαϊφί

REUTERS/Stephanie Lecocq

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν είναι έτοιμος να επανεκλεγεί ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων, κι αυτή θα ήταν η τρίτη θητεία του

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νάσερ Αλ Κελαϊφί, ετοιμάζεται να επανεκλεγεί ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA.

Ο Καταριανός επιχειρηματίας είναι ήδη το νούμερο ένα στην ECA και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θητεία του στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA.

Το Συνέδριο της UEFA έχει προγραμματιστεί για τις 8 Φεβρουαρίου στο Παρίσι, το οποίο θα οδηγήσει στην εκλογή δύο εκπροσώπων της ECA εντός της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA.

Ο πρώτος είναι ο Νάσερ Αλ Κελαϊφί, επικεφαλής από το 2019 κι έτοιμος να επανεκλεγεί, ενώ ο έτερος είναι ο Μιγκέλ Άνχελ Χιλ Μαρίν, διευθύνων σύμβουλος της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Αλ Κελαϊφί είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παρί Σεν Ζερμέν από το 2011, μετά τον διορισμό του ως πρόεδρος της Qatar Sports Investments (QSI) και την εξαγορά της γαλλικής εταιρείας. Επιπλέον, βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της Γαλλικής Επαγγελματικής Λίγκας (LFP).

Ο Άραβας είναι επίσης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης του Κατάρ (QTF) και της Ομοσπονδίας Σκουός της χώρας (QSF) επιβλέποντας και τα δύο μεγάλα τουρνουά της χώρας, έχοντας αγωνιστεί ως επαγγελματίας τενίστας νωρίτερα στην καριέρα του.

Εκτός από τους ηγετικούς ρόλους του στον αθλητισμό, ο Αλ Κελαϊφί είναι ο πρόεδρος του beIN Media Group, του διεθνούς τηλεοπτικού ομίλου αθλητισμού, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Υπό τη διαχείρισή του η beIN απέκτησε το Miramax, το παγκοσμίου φήμης κινηματογραφικό και τηλεοπτικό στούντιο και την Digiturk, τη μεγαλύτερη αθλητική και ψυχαγωγική πλατφόρμα της Τουρκίας. Επίσης, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του κρατικού επενδυτικού ταμείου του Κατάρ, Qatar Investment Authority (QIA).

naftemporiki.gr