Skip to main content

Νίκη στο «Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Οι «ερυθρόλευκοι» σφράγισαν το τρίποντο (2-1) με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο απέναντι σε έναν ακίνδυνο Άρη που μείωσε στο τέλος με αυτογκόλ

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας κι επανάκαμψε γρήγορα, φεύγοντας νικητής με 2-1 από την πολύ δύσκολη έδρα του Άρη, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.

Η πειραϊκή έμεινε σε επαφή με την τριάδα των πρωτοπόρων (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) ενώ ταυτόχρονα έφερε εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια απαιτητική αποστολή και αύξησε τη διαφορά από την ομάδα της Θεσσαλονίκης στους 8 βαθμούς.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απόλυτα κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο, περιόρισαν τους «κιτρινόμαυρους» σε παθητικό ρόλο και με τον Ροντινέι να κάνει «πράγματα και θαύματα» από τη δεξιά πλευρά και τον Ναβάρο να ανοίγει το σκορ και να κερδίζει το πέναλτι για το δεύτερο γκολ επέβαλε πλήρως το ρυθμό του.

Στο 16ο λεπτό από ενέργεια και σέντρα του Βραζιλιάνου φουλ-μπακ ο Χουτεσιώτης δεν έκανε καλή έξοδο, μπερδεύτηκε με τους αμυντικούς του και ο Ναβάρο έκανε το 0-1 με το κεφάλι σε άδεια εστία.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ισπανός επιθετικός κέρδισε πέναλτι από τον Φαμπιάνο και ο Ροντινέι με υποδειγματική εκτέλεση έγραψε το 0-2 δίνοντας σαφέστατο προβάδισμα νίκης στην ομάδα του, που συνέχισε να κυριαρχεί και απείλησε με τον Αλεξανδρόπουλο στο 27΄ και τον Ζέλσον Μαρτίνς στο 29΄, με τον (ανέτοιμο) Πορτογάλο άσο να δίνει κάποια δείγματα του ταλέντου του.

Ο Άρης προσπάθησε να γίνει πιο πιεστικός στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει, την ώρα που οι παίκτες του Καρβαλιάλ είχαν κατεβάσει ταχύτητα και παίζοντας στο ρελαντί αρκούνταν στη διατήρηση των κεκτημένων, ενώ ένα σουτ του Μαρτίνς στο 56΄ πέρασε δίπλα από τη συμβολή των δοκών

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση μπροστά στις δυο εστίες ως το 90΄, με τους γηπεδούχους να θέλουν αλλά να μην μπορούν (μία τελική προσπάθεια στο πρώτο, δύο στο δεύτερο) και τους φιλοξενούμενους να προχωρούν σε διαχείριση του υπέρ τους σκορ.

Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών ο Άρης μείωσε, όταν ο Νταρίντα έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Ζαμόρα δεν βρήκε καλά την μπάλα η οποία κόντραρε στον Κίνι και κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το τελικό 1-2.