Skip to main content

Γεωργιάδου και Γκουντούρα μετείχαν στο Γκραν Πρι της Τύνιδας

Η πρώτη κατέλαβε την 6η θέση και η δεύτερη την 33η αλλά παραμένει Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη

Με τη συμμετοχή δύο Ελληνίδων αθλητριών (Γκουντούρα, Γεωργιάδου) διεξήχθη το κυρίως ταμπλό των «64» στο γκραν πρι σπάθης της Τύνιδας.

Η Δώρα Γκουντούρα στον πρώτο αγώνα για το εισιτήριο της φάσης των 32 ηττήθηκε από την 26χρονη Γαλλίδα Μαλίνα Βογκσαβαντί (FIE No88) με 15-9 σε μία αναμέτρηση πολλές οριακές φάσεις.

Η Ελληνίδα αθλήτρια κατέλαβε την 33η θέση, παραμένει όμως στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης με 214 βαθμούς.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου έκανε το καθήκον της στον πρώτο γύρο απέναντι στη Σάμερ Φέι Σιτ από το Χονγκ Κονγκ (FIE No48), την οποία νίκησε με 15-7, ενώ στη φάση των 32 που ακολούθησε απέκλεισε και την Αιγύπτια Νάντα Χαφέζ (FIE No41) με 15-8.

Για την είσοδο στα προημιτελικά αγωνίστηκε απέναντι στην Ουγγαρέζα Λούκα Σουκς (FIE No65). Μετά από μία δύσκολη αναμέτρηση η Ελληνίδα βγήκε νικήτρια με 15-13 και προκρίθηκε στις οκτώ καλύτερες.

Στην κρίσιμη αναμέτρηση για την είσοδο στο βάθρο αντιμετώπισε την Ισπανίδα Λουθία Μαρτίν-Πορτουγκές (FIE No7) σε μία επανάληψη του περσινού τελικού της ίδιας διοργάνωσης, στον οποίο νικήτρια ήταν η Ελληνίδα.

Η Γεωργιάδου έδωσε σκληρή μάχη για να μπει στην τετράδα όμως αυτή τη φορά η Ισπανίδα πήρε τη νίκη και τη ρεβάνς με 15-11 και στη συνέχεια προχώρησε μέχρι και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η Ελληνίδα αθλήτρια κατέλαβε την 6η θέση στη διοργάνωση και πρόσθεσε 21 πολύτιμους βαθμούς για το κυνήγι της Ολυμπιακής πρόκρισης, ενώ παρέμεινε στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 166 βαθμούς.

Με το γκραν πρι της Τύνιδας συμπλήρωσαν και οι δύο αθλήτριες επτά αγώνες από τους δέκα συνολικά που θα καθορίσουν τη βαθμολογία τους στο τέλος της περιόδου Ολυμπιακής πρόκρισης την 1η Απριλίου.

Στον υπολογισμό της βαθμολογίας της παγκόσμιας κατάταξης συμμετέχουν οι επιμέρους βαθμολογίες από το ηπειρωτικό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα συν τα πέντε καλύτερα αποτελέσματα μεταξύ των γκραν πρι, των παγκοσμίων κυπέλλων και των αγώνων satellite.

Αυτή τη στιγμή η Γκουντούρα έχει το προβάδισμα στην Ολυμπιακή κατάταξη μεταξύ των δύο Ελληνίδων με 158 βαθμούς έναντι 130 της Γεωργιάδου.

Επόμενη στάση για τις Ελληνίδες θα είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο της Λίμα στο Περού στα μέσα Φεβρουαρίου (9-11/2).