Skip to main content

Κυριαρχικός Ολυμπιακός «κατάπιε» την πρωταθλήτρια Ευρώπης

Η ομάδα του Ντανιέλ Καστελάνι νίκησε με 3-0 την Ζάκσα και τώρα πια ελπίζει ακόμα και για συνέχεια στο Champions League

Με μια εμφάνιση ανάλογου επιπέδου με τη διοργάνωση που μετέχει, το Champions League, η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού «πάτησε» στο Ρέντη την τρις πρωταθλήτρια Ευρώπης Ζάκσα Κιέντζιερτζιν (Πολωνία).

Με απόδοση για σεμινάριο σε σερβίς-επίθεση και πρωταγωνιστή τον Ιντάλγκο η ομάδα του Ντανιέλ Καστελάνι επιβλήθηκε με 3-0 και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης, όχι μόνο για να συνεχίσει στο CEV Cup αλλά και για την επόμενη φάση της ανώτατης ηπειρωτικής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός κρατάει στα χέρια του τη δεύτερη θέση μετά την ήττα της Νακ Ρούσελαρ (Βέλγιο) από την πρωτοπόρο και αήττητη του ομίλου Ζιράτ, την οποία η πειραϊκή ομάδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να φύγουν με τουλάχιστον ένα βαθμό από Τουρκία για να κλειδώσουν την πρόκριση στο CEV Cup, ενώ με νίκη ελπίζουν ότι θα διατηρήσουν τη δεύτερη θέση. Μάλιστα, σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας έχουν προβάδισμα έναντι της Ζάκσα.

Ο Ολυμπιακός έκανε σχεδόν αψεγάδιαστη εμφάνιση, με άριστη τακτική και συμπαγή υποδοχή, ενώ εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Σλίβκα. Σε κανένα σημείο των τριών σετ ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν έχασε το προβάδισμα και τον έλεγχο στο σκορ. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ιντάλγκο με 19 πόντους, ενώ ο Καστελάνι δεν έκανε καμία αλλαγή.