Skip to main content

Βρετανία: Ενώπιον της Δικαιοσύνης 39χρονος που κατηγορείται ότι βοήθησε τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ιράν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ/SHUTTERSTOCK

Αξιωματούχοι ασφαλείας έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι το Ιράν έχει επιδώξει να χρησιμοποιήσει πράκτορες με εγκληματική δράση για να πραγματοποιήσουν εχθρικές ενέργειες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Κατηγορίες σε βάρος ενός 39χρονου, ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι βοήθησε τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ιράν, απήγγειλε η βρετανική αστυνομία.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο ύποπτος, ο Βαχίντ Αμπερί, από το Λίβερπουλ της βόρειας Αγγλίας, μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα της κεντρικής Αγγλίας και ότι πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε διευθύνσεις στα γειτονικά Μπέρμιγχαμ και Λίβερπουλ. Τα αδικήματα με τα οποία βαρύνεται εμπίπτουν στη νομοθεσία περί εθνικής ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σχετικά με την έρευνα για τον Αμπερί, η αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν εντόπισε καμία άμεση απειλή για την κοινότητα ή για κάποιο πρόσωπο, αλλά ότι θα πρέπει να παρεμβαίνει συχνότερα για να αποτρέπει ύποπτη δραστηριότητα από υπηρεσίες πληροφοριών τρίτων χωρών. Ο Αμπερί πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου αργότερα σήμερα.

Αξιωματούχοι ασφαλείας από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι το Ιράν έχει επιδώξει να χρησιμοποιήσει πράκτορες με εγκληματική δράση για να πραγματοποιήσουν εχθρικές ενέργειες στη χώρα. Από την έναρξη του πολέμου ΗΠΑ-Ιράν έχουν σημειωθεί αρκετές αντισημιτικές επιθέσεις στη Βρετανία που συνδέονται με το Ιράν.

Την περασμένη εβδομάδα η Βρετανία κάλεσε τον πιο υψηλόβαθμο διπλωμάτη του Ιράν σχετικά με την επίθεση με μαχαίρι εις βάρος ενός Ιρανού δημοσιογράφου στο Λονδίνο για την οποία καταδικάστηκαν δύο Ρουμάνοι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.