Skip to main content

«Στοπ» του Άρη στην προέλαση του ΠΑΟΚ

Με σωστή τακτική και αποτελεσματικοί οι γηπεδούχοι έβαλαν τέλος στους επτά συνεχείς νικηφόρους αγώνες του «Δικέφαλου»

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έκανε στάση το «εξπρές» του ΠΑΟΚ, με τον Άρη να υποχρεώσει σε ήττα με 2-1 τον «Δικέφαλο» στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Η νίκη σταθεροποίησε τους «κίτρινους» στην πέμπτη θέση, ενώ για τους φιλοξενούμενους ήταν η πρώτη απώλεια ύστερα  από επτά συνεχείς επιτυχίες κι εκείνη που τον έριξε από την κορυφή της κατάταξης.

Ο Μάντζιος κατέβασε την ομάδα του με τη «συνταγή» που του επέτρεψε να νικήσει τον Παναθηναϊκό και δικαιώθηκε, αφήνοντας τον αντίπαλό του να έχει μια ανούσια κατοχή μπάλας και χτυπώντας στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου.

Προτού συμπληρωθούν τριάντα δευτερόλεπτα από την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Σαβέριο πήρε τα βήματα του Βιεϊρίνια και σέντραρε, με τον Σουλεϊμάνοφ να προλαβαίνει τον Μπάμπα για το 1-0 με πλασέ εν κινήσει.

Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, που σημειώθηκε στο 59΄ όταν ο Βιεϊρίνια έκανε πίσω βήματα, δίνοντας τη ευκαιρία στον Σαβέριο να νικήσει τον Κοτάρσκι για το 2-0.

Με τριπλή αλλαγή, συν την είσοδο του Κωνσταντέλια ελάχιστα πριν το 0-2, ο Ρασβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα.

Ο «Ντέλιας» είχε ένα δυνατό σουτ στο 74΄ με την μπάλα σχεδόν να αγγίζει το δεξί δοκάρι του Κουέστα και στο επόμενο λεπτό ο ίδιος ξεκίνησε τη φάση για τη μείωση του σκορ, με τον Μπάμπα να σουτάρει και την μπάλα να κοντράρει στον Οντουμπάτζο για το 2-1, που έμεινε ως το τέλος.