Skip to main content

Δυνατά για τετράδα η Τότεναμ, νέα απώλεια για την Άρσεναλ

Action Images via Reuters/Paul Childs

Η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου νίκησε την εξαιρετική Μπόρνμουθ του Ιραόλα ενώ οι «Κανονιέρηδες» υπέκυψαν απέναντι στη Φούλαμ

Η Τότεναμ έβαλε τέλος στο σερί της Μπόρνμουθ νικώντας την με 3-1 στο Λονδίνο, χάρη στα γκολ των Παπέ Σαρ, Σον Χέουνγκ-μιν και Ριτσάρλισον.

Τα «Κεράσια» ήταν αήττητα σε επτά συνεχείς αγώνες πρωταθλήματος (έξι νίκες) και θα αναρωτιούνται πώς αυτό το σερί δεν παρατάθηκε, καθώς κυριάρχησαν κατά διαστήματα στο βροχερό βόρειο Λονδίνο.

Ο Σαρ έδωσε στο 9΄ το προβάδισμα στην Τότεναμ προτού φύγει τραυματίας, ενώ ο αρχηγός Σον (71΄) και ο Ριτσάρλισον (80΄) σκόραραν προς το τέλος, αφού οι γηπεδούχοι είχαν μαζί τους και την τύχη απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα.

Ο Άλεξ Σκοτ απάντησε για την Μπόρνμουθ στο 84΄ αλλά αυτό το γκολ ήταν μια ελάχιστη παρηγοριά για το συγκρότημα του Αντόνι Ιραόλα.

Η νίκη της Τότεναμ την ξανάβαλε στη μάχη για την πρώτη τετράδα καθώς έφτασε τους 39 βαθμούς σε 20 αγώνες, έναν πίσω από την τέταρτη Άρσεναλ και μόλις τρεις από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, με παιχνίδι περισσότερο.

Λίγο νωρίτερα, η Φούλαμ ανέκαμψε παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στην έδρα της απέναντι στους «Κανονιέρηδες» και νίκησε την Άρσεναλ 2-1 με τα γκολ των Ραούλ Χιμένεθ και Μπόμπι Ντε Κόρντοβα-Ριντ, που απάντησαν στο προβάδισμα του Μπουκάγιο Σάκα.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα στο «Κρέιβεν Κότατζ», όταν η προσπάθεια του Γκάμπριελ Μαρτινέλι αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα Μπερντ Λένο, αλλά η μπάλα έπεσε στον Σάκα που τελείωσε τη φάση από κοντά.

Η Φούλαμ ισοφάρισε περίπου στο ημίωρο (29΄), όταν η σέντρα του Τομ Κέρνεϊ από την αριστερή πλευρά κατέληξε στα δίχτυα μετά την προσπάθεια του Χιμένεθ.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με τη συμπλήρωση μιας ώρας (59΄), με το κόρνερ του Γουίλιαν να προκαλεί αναταραχή στην άμυνα της Άρσεναλ και να οδηγεί στο τελείωμα του Ντε Κόρντοβα-Ριντ.

Η νίκη σήμανε τη λήξη του σερί των τριών ήττων της Φούλαμ, που ανέβηκε στη 13η θέση του πίνακα με 24 βαθμούς.

Η Άρσεναλ, η οποία ήταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα την ημέρα των Χριστουγέννων, έκλεισε τη χρονιά τέταρτη, αφού έμεινε χωρίς νίκη στους τρεις τελευταίους αγώνες της.

naftemporiki.gr