Skip to main content

Η είσοδος Ράτκλιφ στη Μάντσεστερ Γ. θέτει 300 θέσεις εργασίας σε κίνδυνο

REUTERS/Molly Darlington

Ο νέος παίκτης στη μετοχική σύνθεση των «Κόκκινων Διαβόλων» είναι πολύ πιθανό να προβεί άμεσα σε αλλαγές στη δομή του συλλόγου

Ο Τζιμ Ράτκλιφ μόλις ανακοινώθηκε ως νέο μέλος της διοίκησης στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά θα μπορούσε να κάνει άμεσα αλλαγές στη δομή του συλλόγου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η αγγλική εφημερίδα Guardian, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος ζήτησε από εξωτερικό ελεγκτή να αξιολογήσει τα έξοδα των «Κόκκινων Διαβόλων», ενόψει μιας σημαντικής άσκησης εξορθολογισμού.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει δυνητικό κίνδυνο ότι έως και 300 θέσεων εργασίας. Τα στελέχη της Ineos, του κολοσσού πετροχημικών που ανήκει στον Ράτκλιφ, είχαν συζητήσει με τη Γιουνάιτεντ τις τελευταίες εβδομάδες, πριν γίνει επίσημη η αγορά του 25% του συλλόγου στις 24 Δεκεμβρίου.

Η διοίκηση του συλλόγου είχε ήδη ειδοποιηθεί για να επιβραδύνει την αύξηση του κόστους, προκειμένου να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τις οδηγίες του Financial Fair Play.

Ο Ράτκλιφ πιστεύει ότι το προσωπικό του συλλόγου, που έχει τουλάχιστον 1.000 υπαλλήλους, θα μπορούσε να μειωθεί κατά 25-30% και ως εκ τούτου ο 71χρονος θα ορίσει ελεγκτή για να προχωρήσει στους κατάλληλους ελέγχους.

Το προσωπικό γνωρίζει ότι η αλλαγή στην εταιρική δομή συνεπάγεται αναθεώρηση του αριθμού των εργαζομένων και των τμημάτων.

Τα ανώτερα στελέχη έχουν ήδη υπενθυμίσει την ανάγκη μείωσης του κόστους για να διασφαλιστεί η ελαχιστοποίηση των δαπανών, με στόχο τη μεγιστοποίηση των εσόδων για τις μεταγραφές.

Όπως αναφέρθηκε, πρόκειται για απόφαση που ελήφθη στο πλαίσιο των κανόνων του Financial Fair Play της UEFA, οι οποίοι έχουν πρόσφατα αυστηροποιηθεί.

Ως μέρος της αγοράς του μεριδίου 25% του συλλόγου, ο Ράτκλιφ θα εισφέρει 300 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 270 εκατομμύρια ευρώ) στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πόροι οι οποίοι, ωστόσο, θα χρησιμοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, συμπεριλαμβανομένου του γηπέδου («Ολντ Τράφορντ») και όχι για την ενίσχυση της ομάδας.

Ωστόσο, η συμφωνία για την είσοδο του Ράτκλιφ δεν θα επικυρωθεί από την Πρέμιερ Λιγκ παρά μόνο μετά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Οι μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σημείωσαν άνοδο 3% την Τρίτη, μετά την επιβεβαίωση της εισόδου του Ράτκλιφ στη μετοχή του συλλόγου, ενώ έχει εκτιναχθεί κατά 52% από τότε που η οικογένεια Γκλέιζερ ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2022 το σχέδιο για μια στρατηγική συνεργασία, με την είσοδο ενός συνεργάτη ή την πώληση του συλλόγου.

naftemporiki.gr