Skip to main content

Ο Ράτκλιφ αγόρασε το 25% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 1,4 δισ.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Ineos ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τους Γκλέιζερ, με την αποτίμηση του συλλόγου ξεπερνά τα 6 δισ. δολάρια

Πλέον, είναι επίσημο: ο ιδιοκτήτης της Ineos, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, αγόρασε το 25% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η συμφωνία προβλέπει ότι ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος θα αποκτήσει το 25% των μετοχών κατηγορίας Β, ενώ μπορεί να αγοράσει έως και το 25% των μετοχών της κατηγορίας Α, παρέχοντας επίσης άλλα 300 εκατομμύρια δολάρια που προορίζονται για μελλοντικές επενδύσεις στην ανάπλαση του «Ολντ Τράφορντ».

Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Ineos αποδέχθηκε το αίτημα να αναλάβει και την ευθύνη για τη διαχείριση των ποδοσφαιρικών λειτουργιών του συλλόγου.

Αυτό θα περιλαμβάνει όλες τις πτυχές των λειτουργιών ανδρών, γυναικών και ακαδημιών, καθώς και δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ PLC και στο διοικητικό συμβούλιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ FC.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά με επίσημη ανακοίνωση, ο Ράτκλιφ δέχτηκε αποτίμηση 33 δολαρίων ανά μετοχή, που ανεβάζει την αξία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα 6,3 δισ. δολάρια (πάνω από 5,7 δισ. ευρώ).

Αυτό σημαίνει ότι η αξία της επιχείρησης ανέρχεται σε λίγο περισσότερο από 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ για τον Ράτκλιφ, ο οποίος θα διαθέσει και άλλους πόρους.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος θα προσφέρει στην πραγματικότητα 300 εκατομμύρια δολάρια για μελλοντικές επενδύσεις στις υποδομές του συλλόγου, όπως το εμβληματικό γήπεδο του «Ολντ Τράφορντ».

Η συμφωνία προβλέπει 200 εκατ. δολάρια που θα καταβληθούν με την ολοκλήρωση της συναλλαγής και άλλα 100 εκατ. μέχρι το τέλος του 2024.

naftemporiki.gr