Skip to main content

Ο Γκουαρδιόλα ψάχνει το φάρμακο για την κρίση στη Μάντσεστερ Σίτι

REUTERS / Carl Recine

Ο καταλανός τεχνικός βλέπει ως μία μεγάλη πρόκληση την επιστροφή της ομάδας του στα καλά αποτελέσματα

Τέσσερα παιχνίδια μακριά από τη νίκη στη Premier League, στο -7 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, και η Μάντσεστερ Σίτι για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ψάχνει τη λύση στο πρόβλημα και, όπως ο ίδιος τόνισε, αποτελεί πρόκληση για εκείνον η επιστροφή του συνόλου στα καλά αποτελέσματα.

«Οι προπονητές είναι τα αφεντικά, είναι το κύριο πρόσωπο και πρέπει να βρουν τη λύση. Αν δεν θέλεις να αποδεχτείς αυτή τη δουλειά, όπου στις μεγάλες στιγμές, στις νίκες, πρέπει να μοιράζεσαι την επιτυχία και στις κακές στιγμές να αναλαμβάνεις την ευθύνη, αν δεν είσαι σε θέση να το κάνεις, τότε δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά»’ είπε αρχικά και συνέχισε:

«Στην πρώτη μου χρονιά στη Σίτι, όταν δεν κερδίσαμε τίποτα, ήταν καταστροφή. Γιατί; Ο κόσμος διάβαζε ότι ο Πεπ δεν μπορούσε να προσαρμοστεί εδώ με την ομάδα του. Και τώρα, αν κερδίσουμε την Premier League, κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Εάν δεν το κάνουμε, είναι μεγάλη αποτυχία και μεγάλη επιτυχία για τον άλλον.

Ως προπονητής μερικές φορές χρειάζομαι αυτή την πρόκληση. Νομίζω ότι για όλους στον σύλλογο είναι καλό αυτό που ζούμε. Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να το ζήσουμε. Για πολύ καιρό ήμασταν τόσο καλοί, σαν μια γάτα που τη χαϊδεύουν. Και ίσως πρέπει να πούμε ότι είναι τρομερό. Είναι όλα όμορφα και τώρα δεν μπορούμε να κερδίσουμε ούτε ένα παιχνίδι. Ίσως για μένα πρώτα χρειάζομαι αυτή την πρόκληση για να αποδείξω ότι είμαι καλός προπονητής, για να σηκώσω τους παίκτες και να ελπίζω ότι θα ξεπεράσουν αυτήν την κατάσταση».