Skip to main content

Αποχή των διαιτητών από τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής

Το σώμα ενημέρωσε την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και ζήτησε να καταστούν ομαλές οι συνθήκες για την σωματική ακεραιότητά τους

Αποχή από τους αγώνες της 14ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας αποφάσισαν οι διαιτητές και βοηθοί της πρώτης κατηγορίας. Το σώμα απέστειλε επιστολή στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ενημερώνοντας για την απόφαση που ελήφθη, ως συνέχεια των απειλών κατά των μελών του.

Τελευταία περιστατικά ήταν η εμπρηστική επίθεση στο κατάστημα του Ανδρέα Γκάμαρη και οι απειλές εναντίον της οικογένειας του Τάσου Παπαπέτρου και του ιδίου, τις οποίες ο διεθνής διαιτητής κατήγγειλε μετά τη διαιτησία του στο παιχνίδι Βόλος-Ολυμπιακός 2-2.

Στην επιστολή προς την ΚΕΔ οι διαιτητές κάνουν λόγο για «ανακοινώσεις που μένουν ατιμώρητες, προπηλακισμοί, bulling, καταστροφή χαρακτήρων, απειλές, λεκτικές και φυσικές επιθέσεις, άγνοια βασικών κανονισμών των κανόνων παιχνιδιού, άγνοια βασικών κανόνων λειτουργίας του VAR είναι μόνο λίγα από αυτά που έχουν καταστήσει το κλίμα τοξικό για ποδόσφαιρο».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι «δεν υπάρχουν οι συνθήκες ώστε οι Έλληνες διαιτητές και βοηθοί διαιτητές της 1ης κατηγορίας να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντα τους με ασφάλεια. Ως συνέπεια των ανωτέρω το σώμα διαιτητών και βοηθών διαιτητών 1ης κατηγορίας έχει λάβει την απόφαση να μην ασκήσει τα καθήκοντα του σε κανένα αγώνα ξεκινώντας από την 14η αγωνιστική της Super League 1 και μέχρι οι συνθήκες να καταστούν ομαλές για την σωματική ακεραιότητά μας».

Επιπροσθέτως, οι Έλληνες διαιτητές ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Αθλητισμού και τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Επίσης, την απαγόρευση (μετά τιμωρίας) των επίσημων δηλώσεων αξιωματούχων ομάδων και την άμεση εξιχνίαση των υποθέσεων βίας κατά αξιωματούχων της διαιτησίας.